UNITED NEWS DISTANTIEERT ZICH VAN VERSPREIDER(S) FAKE NEWS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De redactie van United News heeft notitie genomen van een FB bericht met als kop “Santhoki krijgt 40.000 miljard Euro kapitaal van El Chapo”.

De maker(s) van dit bericht heeft/hebben gepoogd om VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi onterecht in een kwaad daglicht te stellen middels het willen nabootsen van de huisstijl van United News. Kennelijk om de indruk te wekken alsof het gaat om bevestigde feitelijke informatie. United News distantieert zich van dit bericht en veroordeeld met klem deze wijze van bandeloos gedrag.

De redactie heeft een diepgaand onderzoek laten instellen naar de herkomst van het haatbericht en zal alle ten dienste staande juridische maatregelen aanwenden om de makers en verspreiders van deze vorm van ‘fake news’ ter verantwoording te laten roepen door de justitiële autoriteiten in Suriname en in het buitenland.

Op de trouwe en nieuwe lezers van United News wordt een beroep gedaan om alert te blijven en altijd de website van United News, unitednews.sr, te raadplegen indien er getwijfeld wordt aan de authenticiteit van berichten die de ronde doen.

De redactie| UnitedNews