SURINAME WINT GOUD EN BRONS MET BAANWIELRENNEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft Suriname een gouden plak bezorgd op het onderdeel 200m sprint bij de Caraïbische kampioenschappen baanwielrennen.

Gecombineerd met de Caraïbische kampioenschappen werden ook de Panamerikaanse kampioenschappen verreden. Op de Panamerikaanse kampioenschappen won Tjon en Fa een bronzen plak. De gecombineerde kampioenschappen werden van 30 augustus tot en met 3 september verreden in Couva, Trinidad & Tobago.

Tjon En Fa kwalificeerde met de op twee na snelste tijd van 10,028 seconden. De beste kwalificatietijd (9,945 seconden) was voor de Canadees Hugo Barette die later ook de gouden plak voor de Panamerikaanse kampioenschappen verwierf. De Colombiaan Fabian Puerta, kwalificeerde met een tijd van 9,997 seconden als tweede en behaalde uiteindelijk de zilveren plak.

Op de scorelijst van de Caraïbische kampioenschappen noteerden de Trinidadianen Nicholas Paul en Njisane Phillip respectievelijk zilver en brons. Aan het onderdeel 200 sprint namen in totaal 14 landen uit Zuid- Midden-, en Noord-Amerika evenals het Caraïbisch gebied deel.

De behaalde successen zijn een goede voorbereiding op de UCI World Cups die in december worden verreden in Canada en Chili. De World Cups worden georganiseerd in aanloop naar de Wereldkampioenschappen-2018 welke van 28 februari tot 4 maart 2018 worden gereden in Apeldoorn – Nederland.

UNITEDNEWS

Comments