AANDACHT VOOR TOEKOMSTPERSPECTIEVEN JONGEREN IN DE VAKANTIE

“De jeugd is de toekomst van morgen!”

Een bekende en afgezaagde slagzin die steeds gebezigd wordt, maar zeer weinig onderbouwing krijgt. Activiteiten om de jeugd te versterken en klaar te stomen voor de toekomst zijn zoek. Ook in de vakantie is er bitter weinig aan jeugdprogramma’s en motivatiesessies te merken.

De Stichting PUSH Forward wil verandering brengen hierin door activiteiten te organiseren die de “Toekomst van morgen” voldoende tools aanreikt om over enkele jaren de nieuwe leiders in Suriname te worden. Eén van de uitgevoerde programma’s heeft te maken met het klaarstomen van de jeugd voor de arbeidsmarkt. “We hebben gemerkt dat jongeren bepaalde skills nog niet hebben als ze beginnen te werken. Ze weten niet eens wat een cv is. Vaak weten ze bij een sollicitatiegesprek niet waarop gelet moet worden; De jongeren worden daarop voorbereid”, zegt Sade Iengebe-Landsdorf, directrice PUSH Forward, over een vakantieproject dat onlangs is afgewerkt.

Het gaat om de op 19 augustus organiseerde workshop voor tienermeisjes genaamd: “Smart is the new Sexy”. Tijdens deze workshop is ingegaan op de diepere betekenissen van empathie, identiteit en social support. De workshop is zeer goed ontvangen door de meisjes. “Uit onze evaluatie hebben we gemerkt dat de jongeren er iets van hebben opgestoken. We konden merken dat ze iets hebben geleerd eruit en ik weet zeker dat ze het ook kunnen gebruiken in de vakantie of het nieuwe schooljaar.”

In de vakantie wil de stichting nog ook een project uitvoeren; deze keer voor tienerjongens. Gemikt wordt op het laatste weekeinde van september. Voor 2020 is ook een activiteit gepland om in breder verband met jongeren van gedachten te wisselen over hun emoties en hoe die te begrijpen.

UNITEDNEWS

https://unitednews.sr/wp-content/uploads/2019/02/United-News-Banner-Kayak-290px-x-250px.jpg

Facebook Comments Box