AANKOMENDE BURGERVADER CORONIE DROOMT GROOT

Remie Tarnadi, de aankomende districtscommissaris van Coronie heeft grootse plannen voor het district. Als hij kan rekenen op ondersteuning en bewegingsvrijheid van de regering om het woord bij de daad te voegen zal echter blijken nadat hij volgend maand officieel aan de slag gaat als burgervader van het eens welvarend district.

Tarnadi gaat voor een harde aanpak om de agrarische sector op te krikken. Naar zijn inziens zal de agrarische productie de kurk moeten worden waarop de economie van Coronie drijft. Zijn voorliefde gaat uit naar het verder ontwikkelen van de bijenteelt. “Er zijn heel veel ondernemers die zich bezig houden met de imkerij en het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij wil een faciliterende rol innemen in Coronie om in elk geval de mensen te trainen, begeleiden en voor zover de mogelijkheden er zijn ook de mensen van redelijke attributen te voorzien”, zegt de gemotiveerde aankomende burgervader.

“ Het is een behoorlijke investering wil je de imkerij instappen maar ik denk dat de mogelijkheden er zijn en met de komst van het KMO-fonds denk ik dat er meer mogelijkheden zullen zijn voor de Coronianen om ook actiever in de sector te kunnen gaan.”

Coronie was in het verleden ook een toonaangevende rijstproducent, maar de sector is zo goed als dood. De nieuwe generatie Coronianen heeft geen interesse voor de rijstbouw en daar is Tarnadi zich van bewust. “Die oude generatie rijstboeren is langzaam gaan verdunnen. We zullen nu de jongeren vooral moeten interesseren om dat te doen. Daarnaast zijn er heel veel meer mogelijkheden in Coronie naast de mogelijkheden voor rijstbouw. Als wij Coronie moeten vergelijken met andere plekken in Suriname dan mogen we wel stellen dat we in een gezegend district wonen. We hebben haast alle faciliteiten hier in Coronie. het enige wat aangepakt moet worden en agressief ook is de agrarische sector.”

Tarandi is zeer optimistisch over zijn periode als districtscommissaris. Hij is momenteel nog parlementariër namens de regeringspartij NDP, maar zal over enkele weken zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee (NDP) opzeggen. Zij plaats wordt ingevuld door Joan Wielzen.

UNITEDNEWS

Lees ook:https://unitednews.sr/news/niveau-bijenteelt-suriname-wordt-opgekrikt/

 

 

Facebook Comments Box