ABDOEL VAART UIT TEGEN AFWEZIGE LEDEN COALITIE

FOTOBRON

Amzad Abdoel, voorzitter van de regeringsfractie NDP, in De Nationale Assemblee (DNA) heeft zijn eigen coalitie een flinke bolwassing gegeven voor hun spijbelend gedrag.

Dinsdag moest hij speciaal een schorsing aanvragen zodat de coalitieleden erbij gehaald konden worden om voor een wetsontwerp te stemmen. “Dit irriteert mij mateloos, en het volk mag dat weten”, liet hij weten na hervatting van de vergadering. “Zij hebben een beroep te vervullen, en ze dienen hier te zijn. Daarom had ik om een schorsing gevraagd”, aldus Abdoel. De coalitie was ruim aanwezig bij DNA, maar een paar leden hielden zich op in andere ruimtes waaronder de koffiekamer en de fractieruimte.

De goedkeuring van de toetreding tot de Akte van Genève bij de Overeenkomst van ‘s-Gravenhage betreffende de Internationale Inschrijving van Tekeningen of Modellen van Nijverheid is uiteindelijk met algemene 40 stemmen aangenomen.

Het gaat om een verdrag dat in principe als hamerstuk op agenda werd gebracht. “Dit systeem is in het leven geroepen om inschrijvingsformaliteiten te vereenvoudigen en kosten te besparen. Een internationale inschrijving heeft dezelfde rechtsgevolgen als een inschrijving die rechtstreeks zou worden verricht in elk van de door de aanvrager aangewezen staten. Het systeem wordt beheerd door het Internationaal Bureau van de WIPO, dat ook het register bijhoudt”, zegt Abdoel die ook voorzitter van de Commissie van Rapporteurs (CvR) was.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box