ACHAIBERSING EN RAMDIN NIET LANGER GELOOFWAARDIG VOOR FRACTIE NDP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De oppositiefractie van de NDP heeft het vertrouwen opgezegd in minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Dit is in een motie vervat waarin de procureur-generaal gevraagd wordt naar een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van deze twee bewindslieden bij de oprichting van New Surfin NV. De motie is echter niet aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA). De coalitie maakte gebruik van haar meerderheid om dit onderzoek vanuit regeringswege te stuiten.

“We praten hierover staatshandelen in een privébedrijf”, zegt parlementariër Jennifer Vreedzaam (NDP). “Wij zeggen daarom het vertrouwen op in deze twee ministers. Wij vragen de president om mee te gaan met ons om deze twee ministers oneervol te ontslaan.”

President Chandrikapersad Santokhi heeft daar een andere mening over. De ministers hebben zijns inziens niets verkeerd gedaan. Hoewel hij onderkent dat de oprichting van Surfin niet volgens de juiste procedure is gegaan, is bij hem duidelijk dat de twee bewindslieden geen rechtshandelingen hebben gepleegd via dit investeringsbedrijf. Van de week wordt de maatschappij geliquideerd en uitgeschreven uit het handelsregister.

De coalitie gaat mee met de zienswijze van de president. “Ik kan u overtuigend aangeven dat deze president, die daar zit, nooit en te nimmer een minister naar huis zal sturen zonder een grondige reden. En dat is op dit moment niet aanwezig”, zegt Harrier Ramdien (VHP). “Mocht het toch een keer voorkomen dat om één of ander reden deze president een minister naar huis stuurt, dan mag ik het hele parlement garanderen dat die minister niet zal onderduiken met het geld van dit volk.”

UNITEDNEWS