ACHTERBAN ROEPT AKIEMBOTO OP WEER IN DE POLITIEKE ARENA TE STAPPEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De mensen die op Sergio Akiemboto hebben gestemd zijn er niet content mee dat de gewezen NDP-er zich uit de actieve politiek heeft teruggetrokken. Akiemboto is bij de laatstgehouden verkiezingen opnieuw gekozen om namens het district Brokopondo zitting te nemen in De Nationale Assemblee (DNA).

Vanwege interne problemen bij de NDP zegde Akiemboto zijn lidmaatschap op van zowel de NDP als DNA. Het besluit is om de actieve politiek vaarwel te zeggen, maar zijn achterban weigert dit te accepteren. Hem is een petitie overhandigd waarin gevraagd wordt om zijn besluit in heroverweging te nemen.

Zijn aanhang wil dat hij in de politiek blijft. Dit hoeft niet per se onder de vleugels van de NDP. “Wij hebben hem nodig”, zegt hoofdkapitein Michel Walden van Brokopondo. “Het kan dat morgen zelfs de VHP hem benaderd. Hij moet werken voor Suriname. God heeft hem kennis gegeven, en hij moet ermee werken”, zegt Walden.

Akiemboto weet zich geen houding met het verzoek vanuit de politieke achterban. Voor hem was de actieve politiek, en zeker als lid van de NDP, een gepasseerd station. Aan de andere kant heeft hij ook oor voor de roep van de mensen die op 25 mei hun stem op hem hebben uitgebracht. “Ik ben helemaal verrast hiermee. En ik kan niet zeggen: ik loop er weg van, anders heb ik nooit die verantwoordelijkheid gedragen. Ik voel me verantwoordelijk. Ik wil erover nadenken. Ik wil tijd nemen voor mezelf om goed over nadenken en een evenwichtig besluit nemen, waarbij ik mij goed voel om daadwerkelijk die bijdrage te leveren”, zegt ‘de grote zoon van Brokopondo’.

De achterban van Brokopondo benadrukt dat zij niet vraagt dat hij zich wederom aansluit bij de NDP, maar ter beschikking is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname via de politieke weg. Akiemboto zegt zich op een nader te bepalen moment hierover te zullen uitspreken. Voor nu houdt hij zich nog niet gelieerd aan een politieke organisatie. 

UNITEDNEWS