ACTIEVE COVID GEVALLEN NU OP 34. VANDAAG ALLEEN 21 NIEUWE GEVALLEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het aantal Covid – 19 gevallen neemt in Suriname snel toe, was het in de middag van 1 juni nog dat er 19 actieve gevallen waren, wordt zojuist gemeld dat er in de avond 21 nieuwe gevallen  zijn geregistreerd.

De website van het COVID -19 management team is intussen aangepast aan deze cijfers.  In totaal zijn nu dus 44 gevallen van Covid 19 in Suriname geregistreerd. 9 personen zijn hersteld en een persoon is overleden.

Het nieuws van de elkaar snel opvolgende gevallen baart niet alleen de overheid zorgen, maar ook de gemeenschap. Op sociale media wordt heftig hierover gediscussieerd. Omdat de onlangs gehouden verkiezingen van 25 mei nogal voor wat deining heeft gezorgd, wordt op sociale media gespeculeerd naar het waarom van de COVID 19 gevallen die elkaar snel opvolgen.

Het Covid team in Suriname heeft echter gewaarschuwd dat dit alles te maken heeft met het niet gehoorzaam zijn aan de maatregelen die zijn genomen. Het aantal mensen dat zich normaal op straat begeeft laat vermoeden dat het gevaar van besmetting wordt onderschat.

Samenscholing van groepen mensen vindt normaal plaats, met name in winkels en in de binnenstad.

In elk geval heeft de regering besloten dat met ingang van 2 juni er een uitgangsverbod geldt van 18.00 uur in de avond tot zes uur in de ochtend. Markten, scholen en andere openbare plaatsen moeten gesloten blijven en wordt aan bedrijven gevraagd de hoognodige maatregelen te treffen. De burgers is aangeraden thuis te blijven en als zij toch naar buiten gaan, moeten zij ervoor zorgen dat zij een gezichtsmasker op hebben en vaker hun handen reinigen.

UNITEDNEWS