AMAZON VOLLEDIG OP HERNIEUWBARE ENERGIE: JAARLIJKS 30 MILJOEN TON MINDER KOOLSTOFEMISSIE

Amazon, het vijfde grootste bedrijf ter wereld, heeft woensdag bekendgemaakt dat het zijn doel heeft bereikt om al zijn wereldwijde operaties te laten draaien op 100% hernieuwbare energie, zeven jaar eerder dan oorspronkelijk gepland.

Amazon, die een marktwaarde heeft van meer dan USD 2000 miljard, slokt behoorlijk wat energie op in haar productieprocessen. Vanaf woensdag gaat dit niet meer ten koste van fossiele brandstoffen.

Amazon laat weten dat zijn portfolio van hernieuwbare energie naar schatting zal helpen om jaarlijks ongeveer 27,8 miljoen ton koolstofemissies te vermijden, zodra alle projecten operationeel zijn.

In totaal heeft Amazon geïnvesteerd in meer dan 500 hernieuwbare energieprojecten wereldwijd, waaronder meer dan 240 zonne- en windparken, 10 batterijopslagprojecten, 6 offshore windprojecten en bijna 300 zonnepanelen op locatie.

In 2019 kondigde Amazon voor het eerst zijn ambitie aan om alle elektriciteit die wordt verbruikt in zijn wereldwijde operaties, inclusief datacenters, kantoren, winkels en distributiecentra, te matchen met 100% hernieuwbare energie tegen 2030. Destijds was het bedrijf voor 42% afhankelijk van hernieuwbare energie.

Sinds de lancering van dit doel heeft Amazon miljarden dollars geïnvesteerd in de ontwikkeling van schone energie en is het de grootste zakelijke afnemer van hernieuwbare energie wereldwijd geworden gedurende de afgelopen vier jaar.

Het doel van het bedrijf om over te schakelen op hernieuwbare energie maakt deel uit van zijn Climate Pledge-ambitie om tegen 2040 netto nul koolstofuitstoot te bereiken. Amazon merkte op dat de weg naar netto nul “verandert op manieren die niemand zelfs maar een paar jaar geleden had kunnen voorzien – voornamelijk gedreven door de toenemende vraag naar generatieve AI,” wat een vereiste is voor verschillende energiebronnen. “We wisten vanaf het begin dat ons pad naar netto nul veel obstakels zou hebben en zou moeten worden aangepast aan veranderingen in zowel ons bedrijf als de wereld. Desondanks blijven we, net als bij al onze langetermijndoelen, optimistisch en gefocust op het behalen ervan,” laat het bedrijf weten.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box