AZIATISCHE INVESTERINGSGROEP, RAFTINVEST-LLC AAST MET USD 100 MILJOEN OP OVERNAME MEERDERHEIDSAANDELEN BIJ NOODLEIDEND SLM.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Romeo Stienstra SLM piloot

De Aziatische investeringsgroep RAFT-Invest LLC, gevestigd in Nevada in de Verenigde Staten heeft serieuze plannen zich in te kopen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.

Het is niet de bedoeling om de SLM volledig over te nemen, maar RAFT-invest wil wel een meerderheid van 51 aandelen en de controle over het management”, zegt Romeo Stienstra, die samen met Sonny Koeblal de vertegenwoordiger is van de buitenlandse investeerder. Stienstra die piloot is en zelf bij de SLM werkt als gezagvoerder van de Boeing triple zeven op de Mid-Atlantische route, zegt dat dit aanbod een goed alternatief is die met beide handen aangegrepen zou moeten worden door de Surinaamse regering.

RAFT-Invest is bereid in te komen met een bedrag dat oploopt van USD 25 miljoen bij de start tot USD100 miljoen, verdeeld over een nog vast te stellen investeringstermijn.

Naast de overname van het management is in het plan wel de voorwaarde gesteld dat het bijkans 600 man tellend personeel bij de SLM wordt gesaneerd. “Dit is natuurlijk een harde eis, maar je kan bij een privatiseringsmodel als dit onmogelijk zoveel overtollig personeel overnemen bij een noodlijdend vliegmaatschappij met maar slechts drie geleasede vliegtoestellen”, zegt Stienstra.

De SLM zal als nationale carrier haar naam blijven behouden en zal de Surinaamse overheid met haar 49 aandelen goed vertegenwoordigt zijn in de raad van commissarissen. Stienstra wijst er op dat de problemen bij de SLM niet van nu zijn en de huidige Corona Pandemie, net als vele luchtvaartbedrijven wereldwijd ook de SLM hard heeft getroffen. “RAFT-invest LLC, komt niet slechts met investeringskapitaal maar garandeert ook kennis, visie en deskundigheid in de internationale luchtvaart.”, Ik denk dat dit een goed alternatief is voor de regering”, zegt Stienstra. Het investeringsplan is eerst via een tussenpersoon aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken Internationale Betrekkingen en Internationale Samenwerking en aan minister Albert Jubitha van Transport Communicatie en Toerisme. Echter heeft de investeringsgroep nog geen reactie ontvangen.

RAFT-Invest-LLC is van plan zich in meerdere bedrijven in het Caraibische gebeid in te kopen of zelf failliete bedrijven over te nemen. De bedoeling is om in de regio een vliegmaatschappij te openen die gemakkelijk naast Caribbean Airways kan opereren. Intussen is het RAFT-Invest LLC gelukt een vliegmaatschappij over nemen in de regio. Voor wat de vluchten op de Mid-Atlantische route betreft zegt Stienstra dat die wordt behouden. De luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Nederland blijft gehandhaafd. “Maar er zal wel een drastische ‘out of the box’ principe worden toegepast”, zegt Stienstra. “De operatie op deze route zal niet langer het etiket hebben van een luchtlijn tussen Suriname en Nederland, vanwege de sociale en culturele verhoudingen, maar moet een meer zakelijke benadering hebben. In feite is het nu een operatie die puur zakelijk gezien geen succesverhaal is geworden en niet rendabel wordt geëxploiteerd”, zegt Stienstra. Het is dan ook de bedoeling dat de SLM in haar nieuwe vorm en onder nieuw management meerdere en andersoortige operaties zal uitvoeren. Eerst zal het gelinkt worden aan betere netwerken, ook in de Caribische regio. Een belangrijk aspect waarop wordt gemikt zijn vrachtvluchten naar verschillende bestemmingen, zoals de regio, Azië, Afrika, de westkust van Amerika en verder naar het zuiden.

UNITEDNEWS