BEDRIJFSLEVEN EN OVERHEID PAKKEN SLECHTE WEGEN WAGENINGEN SAMEN AAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In navolging van andere districten slaan ook in Nickerie ondernemers samen met de overheid en de rest van de samenleving de handen in elkaar om in tijden van crisis goede woon- en leefomstandigheden te garanderen.

De in deplorabele staat verkerende wegen in het ressort Wageningen worden aangepakt. De overheid komt in met machines terwijl het zand gedoneerd wordt door een ondernemer. Het zand wordt in Nieuw Nickerie opgehaald bij de ondernemer Johny Mahespalsingh. De transport naar Wageningen vindt ook gratis plaats. Het zand wordt op de slecht begaande wegen gedumpt waar een tractor van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT &C) aan te pas komt om die af te breken. Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) stelt mankracht ter beschikking voor de laatste afwerking. De bedoeling is dat alvast de toegangswegen naar scholen, kerken en andere ontmoetingsplekken begaanbaar worden gemaakt en daarna de rest van de slechte infrastructuur.

Het initiatief komt nadat de bewoners van Wageningen hun misnoegen hadden geuit tegenover president Desi Bouterse die enkele weken terug op bezoek was in het ressort. Het staatshoofd beloofde verbetering en heeft daarna gesprekken gevoerd met enkele schakelpersonen in het district waaronder Mahespalsingh die zich bereid toonde het zand gratis te leveren.

Het zal niet moeten blijven bij dit project, maar zijn de samenwerkende actoren in zowel de particuliere sector als de overheid van plan om nog meer sociale programma’s uit te voeren in Nickerie. In de planning is de aanleg van een kustgrasveld en renovatie van het gemeenschapscentrum Masanga (ZIE FOTO ONDER) dat in deplorabele staat verkeerd.

Masanga was in het verleden het centrum voor alle sportactiviteiten in Wageningen, maar aan onderhoud van het terrein en de faciliteiten is er bitter weinig gedaan. Ook andere ontspanningsmogelijkheden zoals theatervoorstellingen en gezellige bijeenkomsten vielen weg met het in verval raken van Masanga. Middels Public Private Partnership (PPP) hoopt de gemeenschap Masanga nieuw leven in te blazen.

UNITEDNEWS