BINNENKORT VERBOD OP VERKOOP SURIBET EN ANDERE KANSSPELEN VOOR WINKELIERS

Winkeliers riskeren voortaan een boete en intrekking van hun winkelvergunning bij verkoop van Suribet en andere kansspelen.

Na aanhoudend geklaag en kritiek van het parlement heeft de regering besloten dat de verkoop van Suribet en andere virtuele spelen in winkels, verboden wordt. Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) zei dinsdag bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling dat dit soort spelen leidt tot gokverslaving en ontwrichting van de samenleving. Samen met het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) is de afgelopen maanden gewerkt aan de juridische kant van nieuwe maatregelen die binnenkort worden doorgevoerd. Bij HI&T wordt een aanpassing gemaakt in de vergunningsvoorwaarden voor winkeliers. Deze zogenaamde winkeliersvergunning zal in de toekomst niet meer de ruimte bieden aan winkeliers om Suribet en Take a Chance en alle andere virtuele en online spelen te verkopen. Dit geldt evenzo voor geldwaarde kaarten ( krasloten) waarmee tot gokken kan worden aangezet.

De overige verkooppunten waar wel Suribet en Take a Chance verkocht mag worden zullen door het ministerie van HI&T in een staatsbesluit worden bekend gemaakt. Deze verkooppunten zullen worden gecategoriseerd onder bedrijven die wel vergunningplichtig zijn voor het verkopen van kansspelen. Voor wat de juridische kant betreft zegt Tsang dat de maatregelen die zijn genomen door het ministerie van Justitie en Politie, doorslaggevend zijn. Minister Stuart Getrouw van dat ministerie, die nog aan het woord moet komen tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling zal hierover het parlement informeren. Hij zal onder andere aangeven welke maatregelen genomen gaan worden tegen winkeliers die buiten de vergunning toch Suribet en andere gokspelen verkopen aan het publiek.

De afgelopen maanden hebben In de Nationale assemblee parlementariërs van leden van zowel de oppositie als de coalitie hun bezorgdheid geuit over de toename van verkooppunten van vooral Suribet in vrijwel elke woonwijk.

Zo was het onder andere fractieleider André Misiekaba die er op wees dat met de toename van de verkooppunten er ook veel locaties zijn ontstaan die niets anders dan kleine casino’s zijn. Het is vooral bij die locaties dat veel jongeren zich ophouden om hun geluk te beproeven. Tsang zegt dat zijn collega minister, Gilmore Hoefdraad van Financiën in zijn spreekbeurt ook zal ingaan op het innen van belasting bij Suribet.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box