BOUTERSE: SURINAME KIJKT AAN TEGEN MOGELIJK DUIZENDEN  BESMETTE GEVALLEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto bron

“Suriname is in acuut gevaar!”

Dit zegt president Desi Bouterse. Volgens het staatshoofd zijn er harde aanwijzingen dat het coronavirus Suriname kan binnenglippen via het binnenland. Dit vanwege het ongecontroleerde personenverkeer over de rivieren. Tot zover zijn er geen bevestigingen dat er daadwerkelijk besmetting heeft plaatsgevonden in het binnenland, maar indien dit achteraf wel het geval blijkt te zijn, vreest het staatshoofd voor het ergste.

“Wanneer onze broeders en zusters in het binnenland geconfronteerd worden met een uitbraak van het virus, zijn wij te laat”, benadrukt het staatshoofd.

Het virus zal dan raptempo om zich heen grijpen met als gevolg dat duizenden mensen binnen korte tijd besmet zullen raken. In het weekeinde zal de president samen met virologen en veiligheidsautoriteiten in conclaaf treden om te praten over het risico dat het binnenland heeft gelopen vanwege de ongecontroleerde bewegingen over de grens.

“De realiteit is dat wij hierdoor acuut aankijken tegen mogelijke duizenden besmette gevallen. We moeten deze situatie met de hoogste staat van paraatheid benaderen”, aldus Bouterse. Het is zo goed als zeker dat na de discussies met de deskundigen er een noodinterventie zal plaatsvinden om de volksgezondheid te beschermen. “Al werken al onze ziekenhuizen en zorgposten samen, een uitbraak in het binnenland zal binnen no-time tot duizenden besmettingen leiden. Ook in de stad.”

UNITEDNEWS