BREEVELD: JE ZADELT ONS OP MET ENORME BEDRAGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

“Eigenlijk moeten we zeggen, na zo een jaarrede, dat het sleutelwoord is: schulden, schulden, schulden, die gemaakt zullen worden om de zaken te kunnen realiseren.”

Ze reageert oppositieparlementariër Carl Breeveld (DOE) op de jaarrede van president Desi Bouterse. Breeveld kan zich niet voorstellen dat de president, met nog 8 maanden te gaan, een begroting indient waarin leningen worden aangekondigd om ontwikkelingsprojecten te financieren. Ondanks de nieuwe aankomende leningen om programma’s te financieren is er toch een begrotingstekort van SRD 1,3 miljard. Of dit tekort werkelijk het verschil tussen de geprojecteerde inkomsten uit uitgaven is, zal volgens Breeveld ook nog bewezen moeten worden. “Want soms worden er allerlei geweldige toverspelletjes uitgehaald om tot dat soort bedragen te komen. Dus wij willen gewoon even de tijd nemen om de zaken grondig te bestuderen, zodat we inderdaad weten of het werkelijk om een miljard gaat. Misschien is het veel meer dan dat.”

De voornemens om onder andere grote infrastructurele werken te beginnen en op te leveren wordt niet afgekeurd door de DOE-parlementariër, maar bij hem gaat het stellen van prioriteiten en verlichting van de schuldenlast wel voor.

“Want je zadelt ons op, generaties lang, met enorme bedragen. Daarnaast is de vraag: wie heeft er voordeel aan ?”

Hij kijkt uit naar de Algemene Politieke Beschouwingen die, als de tekenen niet bedriegen, nog dit jaar afgehandeld worden in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik ben niet echt enthousiast”, zegt Breeveld over de presentatie van de laatste jaarrede van het Kabinet Bouterse II.

UNITEDNEWS