BUNDELING MARRONS VOOR VERKIEZINGEN WEER OP AGENDA BRUNSWIJK

Foto: vicepresident en voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk.

Coalitiepartij ABOP van vicepresident Ronnie Brunswijk maakt zich op voor een nieuwe poging om de marrongemeenschap te bundelen in aanloop naar de verkiezingen van 2025.

Eerdere pogingen hebben sinds de breuk van A-Combinatie (AC) rond de verkiezingen van 2010 niet het gewenste resultaat opgeleverd. Brunswijk betreurt het uiteenvallen van AC, die de binnenlandbewoners een stem en machtspositie heeft gegeven in het bestuurlijke landschap van Suriname. Naast de marrongroepen wil hij ook de inheemsen mobiliseren voor de bundeling. “We zijn weer verdeeld,” concludeert Brunswijk.

Hij wil graag de BEP, de moederpartij van de ABOP, erbij betrekken, maar deze partij stelt nog steeds eisen waarmee de leiding van ABOP niet kan instemmen. Er is meer dan tien keer gesproken, maar zonder succes.

De ABOP is van mening dat zij nu veel groter is dan de BEP qua zetels en stemmen. Het bestuur onder leiding van Brunswijk vindt daarom dat het de BEP is die zich zou moeten aansluiten en niet andersom. Voor nu zijn BEP en ABOP nog elkaars rivalen om de stemmen van het binnenland en degenen met een binnenlandse achtergrond.

“2025 kost wat het kost: de combinatie van alle marronpartijen moet weer komen; dat is ons streven,” zegt Brunswijk. “We moeten bij elkaar komen voor het belang van het binnenland,” aldus Brunswijk.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box