C-47 VOELT ZICH UITGESLOTEN BIJ BELEID STAATSBEDRIJVEN

De vakbeweging voelt zich overgeslagen en niet serieus genomen als het gaat om de betrokkenheid bij staatsbedrijven. De benoeming van vertegenwoordigers in de verschillende Raden van Commissarissen (rvc) laat op zich wachten, en dit steekt de vakcentrale C-47.

Er zijn lopende afspraken hierover, maar de invulling laten op zich wachten.

C-47 is van plan om een workshop te organiseren, waarbij het beleid van staatsbedrijven onder een vergrootglas zal worden gelegd. “Dan zullen wij eisen stellen naar de regering”, zegt C-47-voorzitter Robby Berenstein. Voor deze workshop zullen de vakbonden bij alle staatsbedrijven worden opgeroepen om te praten over de problemen die zij ervaren, en hoe die opgelost kunnen worden.

De vakcentrale C-47 zelf, heeft een aantal specifieke issues die zij met de regering wenst te bespreken met betrekking tot de rvc-bezetting. De vakcentrale is de mening toegedaan dat de huidige regering geen verbetering heeft gebracht in wat zij ervaart als uitsluiting van de vakbeweging.

“We vinden dat de bedrijven zwaar gepolitiseerd zijn. Mensen worden geaccommodeerd, en al dat soort zaken.”

Met de regering wenst C-47 onder andere te praten over de enorme problemen bij staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. Er wordt gesproken van een onoverzichtelijke situatie. “Zoveel verwarring. Daar willen we specifiek met de regering over praten, en jammer genoeg zien we dat de regering niet reageert zoals wordt verwacht om deze kwesties te bespreken”, zegt Berenstein.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box