CERTIFICERING SLM BOEING 777-200ER IN AFRONDENDE FASE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De certificering van de Boeing 777-200ER van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) kan elk moment rond zijn.

De SLM wil het vliegtuig reeds de komende maand inzetten op de route Paramaribo-Amsterdam. Het wachten is op de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) die de laatste hand legt aan de toetsing van de Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards (ETOPS). Dit bevestigd SLM-directeur Radjesh Radjkoemar.

De ETOPS-certificering heeft te maken met presentatiestandaarden voor tweemotorige vliegtuigen met een vergroot bereik. Nog nooit eerder heeft de SLM met een tweemotorig toestel over de Atlantische Oceaan gevlogen, dus had de maatschappij ook geen ETOPS-certificering nodig. Met de laatste aanwinst is dit nu wel verreist. “We vlogen altijd met viermotorige machines over de oceaan. Dit wordt het eerste toestel met een tweemotorige machine waarmee we de oceaan overgaan. We zijn bezig met de ETOPS-certificering en dit is in de afrondende fase. De indicatie is eind januari of begin februari”, zegt de directeur van SLM.

Er zijn intussen meerdere spelers op de route Paramaribo-Amsterdam, maar met de 777-200ER denkt de SLM zich wederom te kunnen positioneren.

“We komen met onze 777 heel hard terug op de Mid-Atlantische”, verzekerd Radjkoemar. Deze verbinding is zeer lucratief, vanwege het intensief personenverkeer.

KLM en Tui Fly hebben zich intussen goed gevestigd op de route, maar Radjkoemar schuwt de concurrentie niet. “Dat maakt niet uit voor de SLM. De concurrentie is goed, want je kan jouw product innoveren, en wordt het steeds beter. Je gaat jezelf beter positioneren dan de concurrent, en daarmee zijn we bezig”, aldus de SLM-directeur.

Binnen de SLM is er ook een herstructurering gaande om het bedrijf efficiënter te maken. Er zijn wat maatregelen getroffen die op termijn vruchten moeten afwerpen. De SLM moet een winstgevende organisatie worden. “Ik heb de opdracht van de aandeelhouder gekregen om het bedrijf gezond te maken, en dat doe ik.”

UNITEDNEWS