CHINA HARBOUR ENGINEERING COMPANY CHEC & DALIAN HEBBEN SURINAME OPGELICHT.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|Mehrour Mansoer Badloe

Dalian heeft Suriname opgelicht voor honderden miljoenen usdollars in de afgelopen jaren gerekend sinds het jaar 1999.

Nu komt ook CHEC aan de verdeel tafel met zogenaamde bagger project en uitbreiding luchthaven .

Dat is een van de vele misselijke – onethische – zaken van de NDP regering met name de Minister van OW tijdens NDP bewind

Het is een bekend fenomeen van de Exim BANK China ook in derde wereld landen vooral in Afrika alszijnde HULP maar in feite niets anders dan dodelijk is.

Dat CHEC in Guyana eruit is getrapt is NIET alleen vanwege de extra kosten die CHEC in rekening wilde brenge .

Maar ook de torenhoge prijs die de huidige regering onder Irfaan Ali achteraf heeft ontdekt mbt de luchthaven van Guyana .

Waarom heeft DALIAN nooit vaste voet kunnen krijgen in GUYANA ?????

Is de Politiek in Guyana meer volwassen of meer deskundig of minder corrupt ????

De hoge aanneemsom van usd 150 miljoen zeker ca 40% te hoog en onacceptabel voor de huidige regering in Guyana terwijl Suriname usd 200 miljoen was overeengekomen.

Hoeveel zou dan in de zakken verdwijnen van Chotkan en de rest weten wij niet maar is echt niet weinig .

Het verschil is steeds verdwenen in de zakken van bestuurders die kruimels ontvangen terwijl CHEC en enkele corrupte politici in China die de grote buit krijgen.

Het gevolg is dat deze landen als SURINAME en AFRIKA in een financiele wurggreep belanden.

Zoals thans bij TELESUR maar velen weten het niet want de autoriteiten zwijgen in alle talen.

UPS Unie Patriotten Suriname waarvan ik de Voorzitter ben had per deurwaarder exploot al sinds 16 januarie 2018 names HET VOLK van Suriname een brief verzonden voor de regering in China mbt dit probleem.

IN die brief wij namens HET VOLK van Suriname protesteren tegen de enorm hoge prijzen van Dalian waarbij ook NOOIT een inschrijving is gehouden .

Ten tweede de schulden aan Exim Bank tbv Dalian wensen te herzien anders wij HET VOLK onze regering onder druk zullen zetten de schuld NIET te betalen

Immers het moment dat er geen sprake is van een schenking maar een lening al zij het een zogenaamde credit line dan moet het LAND en VOLK terugbetalen.

Dus heeft het Land recht om een inschrijving te eisen zoniet het krediet NIETIG is want CHINA als grootmacht mocht hieraan niet meewerken waarbij de comptabiliteitsregels van een arm land opzettelijk te passeren zodat de hoge prijs kon worden afgedwongen bij corrupte bestuurders LEES NDP .

Hopelijk dat de huidige regering dit artikel goed tot zich opneemt.

Ik hoop dat de huidige regering van onze insteek gebruik maakt en wij zijn bereid een copy van het exploot van de deurwaarder te verstrekken zodat zij deze kunnen gebruiken in hun protest.

De kracht van het exploot zit hierin dat de huidige regering kan stellen dat een erkende beweging UPS aan China reeds duidelijk voorgehouden de consequenties van illegaal verstrekte kredieten.

Want wij zijn een erkende beweging naar Surinaams Recht al sinds het jaar 2000.

Ingezonden|Mehrour Mansoer Badloe
Unie Patriotten Suriname