CHINA VOOR BESCHERMING SURINAAMSE SOEVEREINITEIT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

“China zal Suriname blijven ondersteunen in het beschermen van haar soevereiniteit, en tegelijkertijd helpen in het versnellen van de sociale en economische ontwikkeling.”

Dit is de belofte die de Chinese president Xi Jinping deed aan president Desi Bouterse. Xi deelde dit persoonlijk mee aan Bouterse in China.

Tijdens dat onderhoud is ook gesproken over de ontwikkelingen in Zuid-Amerika. De onrust op het Zuid-Amerikaans continent, waar regimes omver worden geworpen vanwege politiek-ideologische tegenstellingen, is Xi niet ontgaan.

De president van China zegt de zaak op de voet te volgen, maar heeft tegelijkertijd respect voor de wil van de Zuid-Amerikaanse volkeren. De inbreng van China in deze is dat het de integratie tussen Latijns-Amerikaanse landen wil blijven ondersteunen. Wat de interne zaken in de landen betreft, ziet China geen reden om daarin te bemoeien. Aan Bouterse is duidelijk gemaakt dat China bereid is de samenwerking met de Latijns-Amerikaanse landen te verdiepen op basis van objectiviteit en win-win-coöperatie.

UNITEDNEWS