CHINA WIL BIJDRAGEN AAN VERDERE ONTWIKKELING SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

China is bereid nog meer bij te dragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname. Dat kwam gisteren naar voren tijdens een onderhoud tussen vicepresident Ronnie Brunswijk en de Chinese ambassadeur, Quan Liu, die een beleefdsheidsbezoek had gebracht aan de bewindsman.

“Suriname en China hebben een lange geschiedenis van vriendschappelijke betrekkingen. Suriname hecht nog steeds grote waarde aan de betrekkingen met China”, zei Brunswijk.

De ambassaseur feliciteerde de vp met zijn benoeming en gaf aan dat China en Suriname strategische samenwerkingspartners zijn, die elkaar respecteren en steunen. Sinds de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen is de samenwerking op internationaal en multilateraal niveau goed onderhouden. Op verschillende gebieden heeft deze samenwerking vruchtbare resultaten opgeleverd, aldus de diplomaat. De ambassadeur benadrukte dat zijn land veel aandacht besteedt aan de economische en sociale ontwikkeling van Suriname. Ook de uitbraak van het nieuwe corona-virus heeft de samenwerking tussen China en Suriname wederom versterkt.

Beijing is in de toekomst bereid om ondersteuning te bieden aan het ontwikkelingsplan van Suriname, hield Quan Liu vicepresident Brunswijk voor. Het gaat hierbij om pragmatische samenwerking op het gebied van onder andere zonne-energie, medische behandeling, e-commerce, infrastructuur, en investeringen. In reactie daarop stelde Brunswijk dat de regering bereid is de samenwerking met China te verdiepen. Brunswijk stelde verder dat de regering zich zal inzetten voor de economische ontwikkeling en kijkt uit naar een verdere duurzame samenwerking met China.

UNITEDNEWS