CHINEES STAATSBLAD HAALT JACK MA VAN LIJST MET VOORAANSTAANDE ONDERNEMERS

 


Jack Ma, de oprichter van Alibaba Group, staat niet op de lijst van vooraanstaande ondernemers dat gepubliceerd wordt door de Chinese staatsmedia. Dat bewijst nogmaals dat de ondernemer niet langer hoog staat aangeschreven bij de Chinese overheid.

De bekendste ondernemer van China ontbreekt in een voorpaginastuk van het Chinese staatsblad Shanghai Securities News. In het artikel dat de meest vooraanstaande ondernemers van China belicht, wordt met geen woord gerept over Jack Ma. Het blad bejubelt wel de ondernemers Ren Zhengfei van Huawei Technologies, Lei Jun van Xiaomi Corp en Wang Chuanfu van BYD.

Roekeloze helden

Het Shanghai Securities News schrijft dat sommige van de geprezen ondernemers zich ooit als ‘roekeloze helden’ hadden gedragen in hun pogingen om los te komen van een oud, star economisch systeem, maar dat zij nu aan het hoofd staan van ‘een groep bedrijven die de regels van de ontwikkeling respecteren en zich aan de marktregels houden.’

Het artikel werd dinsdag gepubliceerd. Dat is ook de dag waarop Alibaba zijn kwartaalcijfers bekendmaakt. Tot nu toe heeft het e-commercebedrijf nog niet gereageerd op het artikel in het staatsblad.

Het klikt al een tijdje niet meer tussen Jack Ma en de Chinese overheid. Zo verdween de ondernemer ook een tijdje uit het publieke leven na wrijvingen met Peking, dat aandrong op een herschikking van Ant, de ambitieuze fintechgroep uit het ecosysteem van Alibaba. Jack Ma liet vorige maand opnieuw van zich horen via een korte video.

 

Facebook Comments Box