CLO GEEFT REGERING EEN WEEK SPELING, DAARNA ACTIES

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Fotocompilatie: Minister Armand Achaibersing van Financiën en CLO-voorzitter Ronald Hooghart 

De Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) is de afgelopen 4 maanden zeer actief met het behartigen van de belangen van de ambtenaren.

Bij het CLO-hoofdkwartier aan de Gemenelandsweg worden er wederom dikwijls vergaderingen gehouden met bonden om actiemodellen uit te stippelen om de werkgever zover te krijgen over de brug te komen met gedane beloften. Er zijn straatacties aangekondigd, maar CLO-voorzitter Ronald Hooghart geeft de regering toch nog een week speling om TWK-uitkeringen te betalen.

De regering zou zich deze week wat ruimte hebben ingekocht door in dialoog te treden met de CLO-leiding. Van concrete toezeggingen is er nog geen sprake. Komende week vrijdag wil de vakcentrale wel geld zien, anders gaan de aangekondigde straatacties onherroepelijk door.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is blij met de ruimte voor dialoog die er nog is met de CLO. Het ziet ernaar uit dat er wat goed nieuws is voor de ambtenaren. Of de CLO akkoord zal gaan met het voorstel dat de regering aan het voorbereiden is, is nog de vraag. “Er zijn wat afspraken gemaakt om te praten over de mogelijkheden die wij zien voor een loonaanpassing. Wij gaan de gesprekken voortzetten volgend week, en dan hopen we tot een vergelijk te kunnen komen, zodanig dat de financiële staatshuishouding het kan dragen, en dat er ook een stukje verlichting kan komen voor de ambtenaren”, zegt de bewindsman.

UNITEDNEWS