COMMUNICATIE BOOTCAMP VOOR VERSTERKEN COMMUNICATIESTIJL EN TOEKOMSTVISIE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Jongeren van het district Para, in de leeftijdsklasse 12 tot met 18 jaar zijn in het weekeind van 11 en 12 augustus bijeengebracht in een zogenaamd Bootcamp.

Daar zijn aan hen tastbare instrumenten gegeven hoe een goede en verbeterde communicatiestijl op te bouwen en een op de toekomst gerichte visie te ontwikkelen. Het initiatief is uitgegaan van het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR).

Met educatie, sport en spel is de horizon van de jongeren verbreedt. Waarnemend district commissaris Audrey Hankers sprak de jongteren motiverend toe en benadrukte dat op deze leeftijd aan de toekomst gewerkt moet worden. Het is nu om doelen te stellen en dromen te verwezenlijken. Gedurende de twee dagen is de huidige positie van jongeren besproken,  de rol die zij maatschappelijk hebben maar ook de kansen die voor hun zijn weggelegd.

De onderwerpen, communicatie, gesprektechniek en zelfkennis waren leidraad om de jongeren te leren hoe te werken aan hun persoonlijke groei. De sessies warden gedaan door acht ervaren coaches die zich garant hebben gesteld voor verdere begeleiding. Een officier van het nationaal leger major Karsbaan heeft in zijn motivational toespraak de jongeren aangezet zelf hun toekomstperspectieven te bepalen met eigen inzet en prestaties.

De organisatie is met deze bootcamp er van overtuigd dat hiermee het zelfvertrouwen van de jongeren is versterkt, hun eigen waarde is versterkt en zij zich zelf hebben weten te ontdekken.

De tien cirkels die fungeerden als gedragscode tijdens de bootcamp, waren een leidraad voor het ontwikkelen van hun eigen communicatiestijl, het bevorderen van de samenwerking en het stimuleren van nieuwe vriendschappen. Elke deelnemer ontving als afsluiting een communicatiepaspoort, als bewijs van hun inzet en de competenties die er zijn ontwikkelt en getoetst.

UNITEDNEWS