CONSUMPTIE FAST FOOD MAG GEEN GEWOONTE ZIJN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De fast food-industrie is één van de snelst groeiende sectoren ter wereld. Volgens Zion Market Research was de markt in 2016 goed voor USD 539 miljard. Sinds 2017 groeit de markt gemiddeld met 4,2% per jaar, en zal rond 2022 een marktwaarde hebben van USD 650 miljard.

Met de groei en marktwaarde van fast food in de wereld komen er ook heel wat andere zaken bij kijken zoals de toename van chronische aandoeningen en de rekening voor de gezondheidszorg.

Het eten van fast food geeft een prettig gevoel, vooral in familieverband of met vrienden. Echter kan de consumptie van teveel fast food ook lastige gevolgen hebben voor het zelfvertrouwen. Zelfs de intelligentie kan aangetast worden:

  • Uit onderzoek is gebleken dat voedsel met te veel vet kan zorgen voor inkrimping van de hersenen. Dit zou komen doordat er geen goede doorbloeding kan plaatsvinden in de hersenen. Ook zitten er heel weinig vitamine B, C, D en E in fastfood.
  • Het nuttigen van te veel fastfood kan lijden tot overgewicht en diabetes mellitus, maar dit is niet onbekend. Het steeds blijven benadrukken kan echter geen kwaad.
  • Door het hoge gehalte natrium dat in fast food zit, kan een fervente consument beginnen te lijden aan hoge bloeddruk.
  • Eet je veel en vaak fastfood, dan heb je sneller het gevoel verzadigd te zijn. Maar dat gevoel is ook heel snel weer verdwenen. Dat maakt dat je veel vaker gaat eten.
  • Fastfood verhoogd je cholesterol. Ook dit is bekend, maar schijnt nog niet goed door te dringen.
  • Het verlangen naar fastfood is verslavend. Vet, suiker en zout prikkelen het beloningsysteem in de hersenen, waardoor dopamine vrijkomt. De stof maakt het moeilijk om de drang naar fastfood te weerstaan.
  • Uit studie is gebleken dat fastfood kan leiden tot depressie.

https://drogespieren.nl/gezondheid/waarom-je-junkfood-beter-kunt-laten-staan

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180926_03786447

https://www.ad.nl/gezond/fastfood-tast-hersenen-aan~ad309bee/

UNITEDNEWS