COPA AIRLINES GAAT VAKER NAAR SURINAME VLIEGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Copa Airlines heeft plannen om het aantal vluchten naar Suriname te verhogen. Sinds de inaugurele vlucht op 6 juli vorig jaar is de bezetting ruim 90% op rechtstreekse vluchten van Panama naar Suriname vice versa.

De route wordt onderhouden met een vliegtuig dat 124 zitplaatsen telt. De maatschappij overweegt om de lijndienst naar Suriname te verdubbelen.

Uit de statistieken blijkt dat Copa Airlines de diensten naar Suriname is aangevangen door maandelijks ruim1600 reizigers ter afhandeling aan te leveren op de JAP Airport. Dit aantal steeg systematisch naar 2000 reizigers in december 2019. “Copa mag zeker niet klagen over de ontwikkeling die zij hier meemaken”, zegt Timothy Mendonça, directeur van NV Luchthavenbeheer.

Hij kijkt uit naar de evaluatie die momenteel gaande is in de top bij Copa en de plannen om de diensten naar Suriname op te voeren.

De voorbereidingen om Copa naar Suriname te halen hebben ruim zes jaren in beslag genomen, en als nieuwe bestemming heeft Suriname naar inziens van Mendonça voldaan aan de verwachtingen. “Ze brengen twee keren per jaar veranderingen in hun schema. Ik denk dat ze medio dit jaar hun frequentie naar Suriname zullen opvoeren naar twee keren per week.”

UNITEDNEWS