COSTA RICA SCHAFT INREISRESTRICTIES AF: ‘TOERISME GEEN BRON VAN BESMETTINGEN’

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

SAN JOSE – Costa Rica schaft de aan corona gerelateerde inreisrestricties per 26 oktober af. Volgens het Midden-Amerikaanse land is het overbodig om die nog langer te handhaven, aangezien het toerisme geen bron van besmetting blijkt te zijn.

Momenteel moeten Nederlanders en andere buitenlandse toeristen die Costa Rica binnenkomen nog een negatief testresultaat van maximaal 72 uur oud kunnen tonen. Wie dat niet kan, moet twee weken in quarantaine. Vanaf aanstaande maandag hoeft dat dus niet meer.

Volgens de Costa Ricaanse minister van toerisme, Gustavo Segura Sancho, is inmiddels duidelijk geworden dat het toerisme niet bijdraagt aan een toename van het aantal besmettingen. Dat baseert hij op testdata en op informatie van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie.

Op een persconferentie kondigde de minister daarom aan dat “Costa Rica vanaf maandag 26 oktober de eis van een negatieve PCR-test voor zowel buitenlandse toeristen als Costa Ricanen afschaft.” Reizigers moeten nog wel een gezondheidsformulier invullen en een geldige zorgverzekering hebben.

TRAVEL