COVID-19 VACCINATIECAMPAGNE WEDEROM OPGESTART

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op dinsdag 03 mei 2021 zijn tweede Covid-19 vaccinatie prikje ontvangen. Hiermee werd officieel de Nationale Covid-19 vaccinatiecampagne voortgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De minister liet weten dat hij na het eerste prikje geen bijzondere klachten had en dat eenieder die de tweede prik genomen heeft volgens de literatuur de optimale bescherming heeft. “Ik wil die volledige bescherming hebben voor mezelf omdat ik besef dat bij een niet optimale bescherming of geen bescherming de risico’s groot zijn”, aldus de bewindsman. Desondanks is het van eminent belang dat zij die hun tweede prikje gehad hebben nog steeds de maatregelen in acht houden om de kans voor overdracht aan zij die het vaccin nog niet hebben te minimaliseren.

Intussen zijn er al bijna 40.000 mensen gevaccineerd met de eerste prik en zit het in de bedoeling dat deze groep de tweede prik krijgt waardoor er gesteld kan worden dat 10 procent van de samenleving optimaal beschermd is tegen covid-19. 

“De vrees om te vaccineren zou er nu niet mogen zijn” zegt de Minister. We staan elke dag op de rand bij de Intensive Care waarbij een of twee bedden maar vrij zijn. We zijn van 5 naar 37 procent besmettingen gegaan. Als we elke dag merken dat het percentage aan besmettingen stijgt terwijl het tekort aan ic-bedden steeds groter wordt gaan er op een gegeven moment medisch ethische beslissingen moeten worden genomen. Dat houdt in dat de ziekenhuizen op basis van persoonlijke situaties gaan moeten kiezen wie eerder een bed verdient dan de andere en dat zijn vervelende situaties om in te zijn, maar die zijn niet te voorkomen als we ons niet houden aan de maatregelen en blijven weigeren de vaccinatie te nemen.” 

Verder zegt minister Ramadhin dat de realiteit is dat bevoorrading van de vaccins achterloopt waardoor we een plan moeten creëren om het toch te managen. Daarom wordt eenieder opgeroepen, die aan de beurt is, om zich snel te vaccineren.

PERSBERICHT|CDS

Facebook Comments Box