CURAÇAO BELEEFT TOERISTISCHE BLOEI: NIEUWE HOTELS, EXTA VLUCHTEN EN SFEER

Bron: Caribjournal

Het kleurrijke Willemstad, de unieke pontonbrug, de feestelijke Mambo Beach en de eindeloze mogelijkheden van Jan Thiel – Curaçao is al jarenlang een van de meest diverse bestemmingen in de regio. Nu is dit prachtige eiland eindelijk ontdekt door een breder publiek, met name Amerikaanse toeristen.

Het toerisme op Curaçao, gelegen in de Nederlandse Cariben, floreert momenteel. Steeds meer reizigers weten hun weg naar het eiland te vinden. In maart verwelkomde Curaçao bijna 64.000 bezoekers, een indrukwekkende stijging van 38,4% ten opzichte van maart 2023. De Curaçao Hotel and Tourism Association (CHATA) noemt deze toename in bezoekersaantallen ‘opmerkelijk’.

De groei wordt met name toegeschreven aan de komst van nieuwe hotels (variërend van het nieuwste all-inclusive resort van Hilton tot een gerenoveerd adults-only hotel) en een significante toename in het aantal vluchten.

Vooral de terugkeer van Delta Airlines naar Curaçao afgelopen najaar en de toenemende vluchten vanuit Nederland hebben een grote impact gehad. Gevolg hiervan is dat de hotels op het eiland nagenoeg volgeboekt zijn. De hotelbezetting was in maart volgens CHATA ‘ongekend hoog’ met een gemiddelde van 78,1% (een topresultaat in het Caribisch gebied). Ook de hotelopbrengsten stegen met 26%.

Dit succesverhaal begon in de zomer van 2022 met de opening van Sandals Royal Curacao, hetgeen een ware renaissance inluidde voor het toerisme op Curaçao. De komst van dit luxe resort leidde direct tot recordaantallen Amerikaanse toeristen. Dit ‘Sandals Effect’ had een domino-effect tot gevolg: toegenomen interesse, nieuwe vraag via reisagenten en, belangrijker nog, nieuwe vluchten.

De groei is niet gestagneerd, maar juist versneld. Reizigers ontdekken nu in groten getale de wonderen van Curaçao. Voor het eerst in de geschiedenis is het aantal Amerikaanse bezoekers bijna gelijk aan het aantal Nederlandse bezoekers.

Wat staat er Curaçao te wachten in de toekomst?

De CHATA verwacht dat de positieve trend zich zal voortzetten in de rest van 2024. “De sterke vooruit boekingen en de marketinginspanningen in het tweede kwartaal zullen naar verwachting leiden tot verdere groei in de toeristische sector.

TRAVEL

GERELATEERD AAN: RECORDAANTAL TOERISTEN CURAÇAO DOOR MARKETING, AIRLIFT EN KAMERAANBOD

 

 

Facebook Comments Box