CURAÇAO EXPRESS PASS MOET IMMIGRATIEPROCES OP HATO VERSNELLEN

Bron: Curaçao.nu

Curaçao heeft sinds gisteren een nieuw biometrische systeem in gebruik voor passagiers die aankomen op de internationale luchthaven Hato.

Met dit systeem kunnen reizigers vooraf, vanuit huis een groot deel van het identificatieproces voltooien, wat hun aankomst versnelt en vereenvoudigt. De airportautoriteiten spreken van een wereldprimeur: de Curaçao Express Pass.

Dit zorgt voor een betere gegevensverwerking van passagiers, wat resulteert in een soepeler verloop bij de verschillende controlepunten op de luchthaven. Reizigers naar Curaçao moeten eerst een online immigratiekaart invullen. Daarna worden zij via de Airside-app gevraagd om deel te nemen aan de Curaçao Express Pass-service.

Met behulp van de Airside Digital Identity App kunnen passagiers een selfie nemen, hun paspoort scannen en de chip op hun paspoort uitlezen. De app vergelijkt de biometrische gegevens en paspoortinformatie om de identiteit te bevestigen en creëert vervolgens een digitale identiteit die alleen op de telefoon van de gebruiker wordt opgeslagen.

Airside maakt gebruik van gedecentraliseerde technologie. Dat betekent dat er geen persoonlijke gegevens worden opgeslagen op hun servers. Na goedkeuring van de informatie door de passagier, wordt deze gedeeld met de grensautoriteiten van Curaçao.

Bij aankomst kunnen passagiers uit het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, de Verenigde Staten en Canada, vanaf 16 jaar, gebruikmaken van de Curaçao Express Pass. Bij aankomst kijken zij in de camera van de eGates. Het systeem vergelijkt direct de live afbeelding met de biometrische gegevens van hun elektronische reisdocument. Na verificatie opent de poort automatisch, waardoor de passagier binnen enkele seconden kan doorlopen. Dit innovatieve systeem is contactloos en documentloos.

TRAVEL

GERELATEERD AAN: SNELLERE PASPOORTCONTROLE OP CURAÇAO DOOR GEAUTOMATISEERDE POORTJES

Facebook Comments Box