CURAÇAO – TUMBAFESTIVAL IN VOLLE GANG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Acht bands traden gisteren op de eerste avond van het Tumbafestival op, die maar liefst 20 tumba’s begeleidden, gezongen door een gelijk aantal verschillende zangers en geschreven door 17 componisten.

Het Tumba Festival is een van de grootste muzikale evenementen op Curaçao en een van de hoogtepunten van het Curaçaose carnaval! Tijdens het Tumba Festival strijden allerlei artiesten om de felbegeerde titel van Tumba King/Queen en van hun Tumba (lied) het officiële carnavalslied van dit jaar te maken. De voorrondes (maandag t/m woensdag) dienen om finalisten te selecteren die tijdens de laatste ronde op vrijdag tegen elkaar zullen strijden.

Het carnaval op Curaçao is een van de grootste en langst durende carnavalsspektakels in het Caribisch gebied. Deze tijd is een van de beste periodes om het eiland te bezoeken en de passie van onze bevolking mee te maken. Deze belangrijke traditie bestaat uit prachtige optochten, praalwagens, kostuums en personages, plus een schoonheidswedstrijd wanneer de royalty van het carnaval wordt verkozen.

UNITEDNEWS