DANIËLLA SUMTER TOEGELATEN TOT PARLEMENT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verwacht “persoonlijk een heleboel” van Daniëlla Sumter (NDP), het nieuwste lid van De Nationale Assemblee (DNA). Sumter werd vrijdag tot het parlement toegelaten om de plaats van André Misiekaba, die vorige maand minister werd, over te nemen.

Eigenlijk zou Derryl Boetoe die op de vijftiende plaats in Paramaribo gekandideerd was in het parlement moeten komen. Hij koos er evenwel voor directeur te blijven van Centrale voor Vissershavens in Suriname. Sumter was de eerstvolgende op de lijst en zij heeft het DNA-lidmaatschap wel aanvaard.

Vernomen wordt dat zij haar functie als onderdirecteur Marktbeheersing op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, heeft neergelegd om zich volledig te kunnen richten op haar taak als volksvertegenwoordiger. Deze handeling werd geprezen door Palu-fractieleider Cleon Gonsalves Jardin de Ponte. Ik denk dat heel veel van ons hier een voorbeeld aan kunnen nemen”, zei de Palu-fractieleider.

Dat Sumter aan het einde van de zittingsperiode van het parlement binnenkomt ontslaat haar, aldus voorzitter Simons, niet van de verplichting die gepaard gaan met het DNA-lidmaatschap. Ook zal ze niet gevrijwaard blijven van de problemen, uitdagingen va het werk alsook terechte of onterechte kritiek op haar functioneren, waarschuwde Simons. De voorzitter is ervan overtuigd dat Sumter de kwaliteiten heeft om een goede bijdrage te leveren aan het maken van wetgeving die te maken heeft met haar vakgebied. Dat heeft ze reeds bewezen in haar vorige funtie bij HI&T.

DOE-fractieleider Carl Breeveld riep het nieuwe lid op zich in te zetten opdat het vertrouwen van burgers in de politiek en in politici terugkeert. Hij constateert dat in Suriname en de rest van de wereld het vertrouwen van burgers in politieke leiders aan het afnemen is. Het is van belang dat politici er hard aan meewerken het vertrouwen terug te winnen. “Ik zie u daarom als belangrijk persoon om bij te dragen om het vertrouwen te herstellen en burgers daardoor ook geloof te geven dat politiek goed kan zijn en dat we het goed kunnen neerzetten”, aldus Breeveld.

UNITEDNEWS