DE GREEN GROWTH CHAMPIONS ZAMELEN GELD IN VOOR EEN TUINBAKKEN PROJECT MET KINDERTEHUIZEN

Vanaf internationale milieudag, 5 juni 2021, starten de Green Growth Champions hun eigen sociale milieuproject: natuurvriendelijk tuinieren met kinderen. Zij zamelen geld in om zoveel mogelijk kindertehuizen te voorzien van mobiele tuinbakken, zaden, plantmateriaal en trainingen zodat deze op duurzame wijze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. 
De Green Growth Champions zijn vier jonge Surinamers met een passie voor de natuur die reeds een jaar lang een intern traject volgden bij Stichting Groene Groei Suriname.
De champions zijn Jeffrey Vanan, atleet; Christio Wijnhard, presentator Busi Taki; Glynis Williams, master student Sustainable Management; en Byciel Watsaam, artiest. In dit traject krijgen zij elke maand een presentatie van een professional over thema’s rondom de natuur: zo zijn er lezingen geweest over de Milieu Raamwet, over bedreigde dieren, over leefwijzen van inheemsen, over tribes, over climate financing, over het ontstaan van het vakgebied milieu in Suriname en de ontwikkeling sindsdien. 
 
Na de laatste sessie ontstond onder de Green Growth Champions het idee om een eigen milieuproject te starten om de aandacht voor het behoud van de natuur te vergroten. Zij wilden met name een project uitvoeren die ook een sociale impact had, zeker gezien de huidige moeilijke omstandigheden met COVID-19 en de economie. Het project moest dus bijdragen aan de natuur, bijdragen aan het ontlasten van de economische druk en nog gezond zijn ook.
Eten uit eigen tuin is gezonder, goedkoper en milieuvriendelijker. Plus tuinieren is een belangrijke life skill. Het gekozen project is dusdanig opgezet dat het bijdraagt aan:
  • de mentale gezondheid, want tuinieren werkt therapeutisch
  • de fysieke gezondheid en immuniteitsversterking door gezonde voeding
  • het milieu, door natuurvriendelijk te leren kweken zonder pesticides
  • de portemonnee van de tehuizen die minder inkopen hoeven te doen
De productiekosten van één tuinbak is ongeveer SRD 500. De projectcomponent training zal worden uitgevoerd met ondersteuning van diverse landbouwprofessionals die hun steun reeds hebben toegezegd. Ondersteun de Green Growth Champions door ook een bijdrage te leveren en help hen zoveel mogelijk kindertehuizen te helpen om zichzelf duurzaam te helpen met gezonde voeding… vooral nu!

Uw bijdrage kunt u storten op de rekening van Stichting Groene Groei Suriname, onder vermelding van tuinbakken project: Finabank (SRD) 1000.528.834 of Finabank (USD) 1000.526.181

In de volgende Busi Taki aflevering van vrijdag 11 juni zullen de Green Growth Champions zich verder voorstellen. Busi Taki is een webserie over de natuur, die wordt geproduceerd door Waves films & stories. Het 2e seizoen van de serie is op 4 juni begonnen met een aflevering over de Cultuurtuin, het groene hart van Paramaribo. In de derde Busi Taki aflevering van seizoen 2, op 19 juni aanstaande, met als onderwerp de geneeskracht van het bos komen o.a. de Minister van Volksgezondheid, natuurgenezers aan het woord en wordt een therapeutisch tuinieren project gevolgd. Dit laatste zal de basis zijn voor het tuinbakkenproject van de Green Growth Champions.
 

Heeft u een tehuis of buurtorganisatie en heeft u interesse in dit project om duurzaam te leren tuinieren. Mailt u aub naar info@greengrowthsuriname.org

UNITEDNEWS
Facebook Comments Box