EEN VEEL BETERE EN SNELLERE OPLOSSING VOOR ONS SLM PROBLEEM.

Ingezonden: Tomas Chlumecky, Aviation Business Rescue & Development Consultant.

Het is betwijfelend als in de afgelopen 15 maanden belangrijke SLM-tijdslijnen of beloofde targets gerealiseerd zijn.

En als er een kwam en ging, was dat haar eigen Boeing 737-800 vliegtuig die 6 augustus hier zou zijn, maar nooit meer is verschenen in Suriname! Dit vliegtuig was in Litouwen en kreeg wat onderhoud waarvoor SLM betaalde en zoals wij begrijpen nu in Alabama staat, wachtende op? Het vermoeden bestaat dat de verhuurder een grotere USD garantie wenst.
Het is nu tijd om de realiteit onder ogen te zien binnen SLM en met een werkbare oplossing te komen.

Het echte probleem opgesomd:

1. SLM heeft geen eigen vliegtuigen meer.
2. Het SLM-merk is reclame technisch, nergens meer te bekennen, geen vliegtuig, niet in een verlaten verkoopkantoor in Nederland, geen reclameborden, nergens, het merk heeft nu een vrij negatief imago.
3. Een schuld van Usd 75 miljoen, die de SLM nooit gaat kunnen terugbetalen onder de huidige omstandigheden?

4.Het oude business model is kapot, waarin de lijn naar Miami en Amsterdam, lijnrecht concurrent met KLM en Amerikaanse giganten uit de industrie.
6. SLM heeft 4 grote schuldeisers (leasemaatschappijen voor vliegtuigen) : AELF wil $ 4,1 miljoen . Maar bij DAE, AirCastle en Boeing zijn allemaal de overeenkomsten
geschonden door SLM en zullen schadevergoedingen best mogelijk opgeëist worden!

De optie
Optie 1 is een te vormen PPP, ( Public Private Partnership), meteen gevolgd door een schuldenregeling door de Overheid met de schuldeisers , door US$ 15 miljoen aan schulden aflossen, en dan een strategische partner vinden die USD 15,1 miljoen aan nieuw kapitaal/eigen vermogen inbrengt voor 51% aandeel van de SLM.
Vanaf dat moment zijn er geen directe schulden meer en is er eindelijk werkkapitaal.
De Surinaamse belastingbetalers hoeven en moeten dan niet langer een kwakkelende luchtvaartmaatschappij met een langer dan 30 jaar oud en niet goedwerkend business model te subsidiëren!

Heel belangrijk in deze is dat als de schuld eenmaal weg is, we niet dezelfde incompetentie en nepotisme in regeringen kunnen toestaan om een luchtvaartmaatschappij te runnen, want dat heeft aangetoond dat regeringen geen weet van luchtvaartzaken hebben en niemand echt geschikt in huis hebben die de luchtvaartmaatschappij kan runnen.
Met optie 1 kun je beginnen aan een nieuwe AOC,( Airliners Operating Certificate) maar dit duurt minimaal 12 maanden.
Optie # 2: De PPP koopt Fly All Ways en heb je meteen een AOC.  

Twee luchtvaartmaatschappijen in een land ter grootte van Suriname heeft niet echt zin, vooral niet met de zeer laag reisgedrag van slechts 0,3 (alleen Haïti is lager). Fly All Ways heeft nu 2 oude brandstof verslindende Fokker-70 vliegtuigen en een ACMI ( wet-lease/ Aircraft Crew Maintenance and Insurance, door een buitenlandse vliegmaatschappij) van een Airbus 320 terwijl SLM “plant” om minimaal 1 x Airbus330-200 wide body jet te hebben om te strijden tegen KLM’s B777-300ER (en langzaam maar zeker doodgeconcurreerd gaat worden) en een Boeing 737-800.

In de 30 jaar dat ik ( Tomas Chlumecky) luchtvaartmaatschappijen in moeilijkheden heb opgelost, heb ik nog nooit zo’n ‘Mickey Mouse’-herstructurering gezien als bij de SLM, ze weten gewoon niet wat ze doen!
“Fake it till you make it” zal nooit werken!

TRAVEL

Facebook Comments Box