DESKUNDIGEN INTERNATIONAAL GERENOMMEERD FINANCIEEL ADVIESBUREAU NAAR SURINAME

Deskundigen van het internationaal gerenommeerd financieel adviesbureau Delta Capita (DC), de samenwerkingspartner van TABTO Group NV, komen naar Suriname. DC is opgericht in 2010 en heeft wereldwijd meer dan 1400 deskundige professionals in dienst.

Zij werken samen met veel van ‘s werelds belangrijkste financiële instellingen en ontzorgen hen in de uitvoering en heruitvinden van de financial value chain, helpen bij het naleven van regelgeving, het vereenvoudigen van operaties, het verlagen van kosten en het innoveren van hun operationele bedrijfsmodellen.

DC heeft onlangs VP&P, ICP en JDX overgenomen en combineert haar ervaring om het KYC Services-aanbod verder te versterken tot een volledig Business Operating Platform as a Service: consultants, specialisten, technologie en een academie.

Zij bieden een unieke combinatie van ervaring in financiële dienstverlening en technologische innovatie die wordt ondersteund door een ecosysteem van eigen KYC-technologieaanbiedingen.

Harm Groot Kormelink is oprichter en CEO van Internationale Compliance Partners (ICP) en sinds 2021 onderdeel van de Delta Capita. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van compliance & risk. David Zwarts is hoofd van Delta Capita Academy.

Beiden zijn onderdeel van de directie van Delta Capita in de Benelux, waarbij Groot Kormelink actief is als KYC Client Director en Zwarts verantwoordelijk is voor Delta Capita Academy. Het is overigens niet de eerste keer dat de twee experts naar Suriname komen. Zij waren in maart jl. ook sprekers op het Nationaal Compliance Congres 2023 en in juli waren zij hier voor de Product Launch ‘KYC Solutions’ samen met TABTO Group.

SAMENWERKING EN ONTWIKKELINGEN

De KYC & AML Bootcamp op 9 december a.s. wordt geopend door Brigitte Wong Tham Soeng, Managing Partner van de TABTO Group, die onder meer zal ingaan op de ontwikkelingen in de samenwerking tussen TABTO Group & Delta Capita.

De twee organisaties hebben in juli 2023 een strategische samenwerking opgestart, onder de naam KYC Solutions, namelijk:

  • Het product KYC in a Box (KiaB) kan door het koppelen van slimme technologie aan goed opgeleide specialisten, organisaties ondersteunen in het sneller, efficiënter en effectiever doorlopen van hun KYC-processen. De tool kan worden gebruikt voor het inladen van klantdata, het uitvoeren van screenings aan de hand van diverse databronnen, het uitvoeren van een riskassessment en het genereren van een zelfstandig leesbaar KYC-rapport. Daarbij kunnen ook eenvoudig alle relevante documenten worden toegevoegd, zodat er op klantniveau een centrale, gestructureerde KYC-file kan worden opgebouwd. Daarnaast kan de tool worden gebruikt voor constante monitoring van bestaande klanten, het onboarden van nieuwe klanten en het opstellen van een reviewplanning.
  • Met de KYC Academy bieden TABTO Group en Delta Capita verschillende KYC-leeroplossingen aan, zoals e-learnings (o.a. Introductie CDD, CDD Professional, Sancties, FATCA/CRS) en gecertificeerde klassikale trainingen (o.a. Rechtsvormen & Organisatiestructuren, Politically Exposed Persons (PEP), Transactie Monitoring, Risicovolle branches). Daarbij is ook maatwerk mogelijk, waarbij we aansluiten bij de specifieke leerdoelen van uw werknemers en het beleid van uw organisatie. Ook innovatieve leeroplossingen zoals serious gaming zijn beschikbaar om op te nemen in uw leerprogramma’s. Aanvullend kunnen wij voor u het Learning Management Systeem (LMS) faciliteren, zodat uw werknemers eenvoudig toegang krijgen tot online leeroplossingen, waarbij tevens eenvoudig rapportages kunnen worden opgesteld om te kunnen tonen dat uw personeel tijdig, kwalitatief en periodiek wordt opgeleid binnen de wereld van KYC.

Samen met TABTO Group kan Delta Capita Surinaamse organisaties optimaal ondersteunen in hun KYC- en compliance transitie. De samenwerking biedt Surinaamse organisaties de mogelijkheid om hun kader te versterken en de KYC-processen te optimaliseren ten opzichte van internationale standaarden.

WORKSHOPS KYC & AML BOOTCAMP

De partners TABTO Group en Delta Capita, organiseren op zaterdag 9 december 2023 de eerste KYC & AML Bootcamp ‘Compliance Control & Transaction Monitoring’. Na succesvolle afronding van de Bootcamp ontvang de professional een certificaat van deelname, die voldoet aan de her-certificering ’s vereisten van de Financial & International Business Association (FIBA) 7 CE (PE) punten.

Harm Groot Kormelink en David Zwarts zullen workshops verzorgen aan professionals binnen de financiële wereld die met o.a. Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) aspecten te maken hebben. Groot Kormelink zal tijdens de Bootcamp de Compliance Control Framework & PDCA belichten.

De deelnemers zullen van hem meekrijgen hoe het compliance control framework bijdraagt aan een gestructureerd risicomanagementmodel binnen hun organisatie. Daarnaast leert men meer over strategische risico’s en over het zorgvuldig implementeren van een PDCA-management cyclus binnen KYC-processen van de organisatie.

Zwarts zal zijn expertise op het gebied van AML Transaction Monitoring delen met de professionals. Het wordt een workshop waarbij men meer leert over de beginselen van transactiemonitoring binnen de AML-organisatie.

Daarnaast zullen de diverse risico-indicatoren, zoals gefingeerde gokwinsten, opvallende vastgoedtransacties, misbruik van rechtsvormen zoals stichtingen en transacties met cryptovaluta behandeld worden, en wel aan de hand van praktische casuïstiek.

Winston Wilson, Senior Partner TABTO Group, zal in een Actualiteitencollege, de meest actuele ontwikkelingen in Suriname mb.t.  De dynamische wereld van KYC & AML bespreken.

REGISTRATIE

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan Delta Capita’s KYC & AML Bootcamp 2023. Voor het gedetailleerde programma en registratie kunnen geïnteresseerden terecht op de webpagina: bootcamp.tabtogroup.com.

info@tabtogroup.com

 

Facebook Comments Box