EEN DROOMVAKANTIE IN HET TROPISCH REGENWOUD

In de Danpaati River Lodge kunt u helemaal tot rust komen in één van de mooiste gebieden van Suriname. Op 150 km van Paramaribo bent u omgeven door ongerept tropisch regenwoud en door traditionele dorpen in het gebied. De vriendelijke lokale bevolking, behorend tot de stam der Samakaners, leeft in kleine nederzettingen volgens eeuwenoude Afrikaanse tradities die u zullen verbazen.

Comfort

Danpaati River Lodge is gelegen in een bocht in de rivier en is omringd door stroomversnellingen en mooie rotsen. Gedurende het grootste deel van het jaar is een groot strand zichtbaar. De lodge heeft 14 cabana’s die elk zijn voorzien van één- of tweepersoonsbedden, eigen sanitair met zeepjes en shampoo van kruiden uit het omliggende bos, en van een veranda met een hangmat. Ook is er een prachtige cabana, ideaal voor een

speciale gelegenheid, of als u langere tijd op een bijzondere manier wilt genieten. Daarnaast biedt een familie-cabana onderdak aan ruim 5 personen. De cabana’s staan verspreid langs de rivier en hebben een prachtig uitzicht over de weelderige tuin en op de stromende rivier. Mooi in de tuin gelegen is een airconditioned conference room voor 25 personen. Als u ‘s ochtends wakker wordt staat er koffie en thee voor u klaar. U kunt later op de dag genieten van de heerlijke maaltijden die de vrouwen uit het dorp vers voor u hebben bereid. Op mooie avonden vinden de diners plaats op het prachtige strand onder het licht van sterren en fakkels. Een paar keer per week vindt er een culturele show plaats waarbij de lokale vrouwen u verbaasd doen staan met de verleidingsdans. Zoekt u verkoeling, dan kan dat in het zwembad of in de rivier.

Actie

Danpaati River Lodge biedt voor wie net even ‘anders dan anders’ vakantie zoekt verschillende activiteiten. Zo kunt u zich vermaken met boswandelingen waarbij de lokale gids vertelt over de medicinale krachten van planten. Of doe de mooie dorpswandeling van Botopasi, een christelijk dorp, naar Kambalua, een traditioneel dorp met rituele offerplaatsen en symbolen. Een bezoek aan het marronmuseum in het ‘rasta’ dorp Pikin Slee is een mooie educatieve excursie. In de dorpen rond de Danpaati River Lodge is een zorgproject opgezet voor ouderen en kinderen. Geïnteresseerden kunnen een dagje meelopen met de zorgmedewerkers of helpen voorlezen in Paati Koni, de bibliotheek/mediatheek vlakbij de basisschool in het dorp Dan. En een rondwandeling in Dan, waarbij u letterlijk een blik in de keuken krijgt, zult u zeker niet snel vergeten! Om heerlijk te zwemmen in de rivier en je te laten masseren in de natuurlijke jacuzzi’s zijn er verschillende dagtochten naar mooie stroomversnellingen. In de avond is er een nachtelijke vaartocht naar een prachtig strand in onbewoond gebied. Hier proberen we kaaimannen en nachtzwaluwen te spotten, maar bovenal geniet u van een verpletterende sterrenhemel. En voor de echte avonturiers is de combinatie Danpaatie en Sentiadam expeditie van 5 dagen mogelijk, met 2 overnachtingen in hangmatten in de jungle.

Lekker op het eiland blijven?
Danpaati biedt ook een aantal doe-het-zelf activiteiten op het eiland. Er is een wandelboek waarmee u zelf door de tuinen en het bos wandelt en kennismaakt met planten, dieren en bloemen. Zo krijgt u ook leuke informatie over de geografische ligging. De bar, eetzaal en één van de cabana’s beschikken over rolstoelvoorzieningen. Alle paden, ook het bospad, zijn verhard en ‘s avonds verlicht, zodat u ontspannen wandelend om u heen kan kijken. Er is eveneens een yoga-dek boven de rivier aangelegd. Dit is een prachtig gelegen plek om in de vroege ochtend de zon te begroeten. Ook het zwembad tussen de bomen is voorzien van een groot dek en heeft een 40 meter lange ‘groenhart’ houten aanloopbrug. Hier is het heerlijk zwemmen en zonnen of een boek lezen, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht. Op het strand liggen kano’s waarmee avonturiers zelf de kreken in de omgeving kunnen verkennen of gezellig rond het eiland kunnen peddelen. Prachtig, wanneer de late zon het gehele bos oplicht in een oranje gloed. De meest bezochte locatie op het eiland is de gezellige bar met een uitgebreid assortiment aan heerlijke drankjes.

Vakantie met een plezierige bijkomstigheid

Als dat al niet bijzonder is, Danpaati River Lodge biedt deze vakanties aan onder de paraplu van ‘duurzame ontwikkeling’. Dat betekent dat ieder verblijf bijdraagt aan de lokale gemeenschap in de vorm van ondersteuning aan de thuiszorg voor ouderen, de crèches voor de kinderen en het multimedia centrum opgezet in het dorp Dan. Hier kunnen kinderen uit verschillende dorpen genieten van een bibliotheek en leeszaal. Er worden ook trainingen, cursussen en workshops voor de jeugd en voor volwassen verzorgd. Ook gasten die hun vaardigheden willen delen zijn meer dan welkom.

https://www.facebook.com/FB.Danpaati

Facebook Comments Box