ER KOMEN NOG 125 CAMERA’S ERBIJ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De tweede fase van Safe City Project, dat onderdeel is van het Nationaal Breedband Project en uitgevoerd wordt door het Telecommunicatie Bedrijf Suriname (Telesur) wordt afgerond.

In dit traject worden er in totaal 25 camera’s in 3 districten geplaatst. Wanica krijgt er 20 units terwijl ook in Albina 2 camera’s online komen. Op de Jules Sedney Haven worden er drie camera’s  geplaatst wat betekent dat het commandocentrum meer zicht krijgt  op wat er op en rondom de haven gebeurt.

De NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS) is in samenwerking met TeleSur en Multi Electrical System N.V. momenteel bezig met het installeren van de camera’s en de aansluitingen van stroom en fiber. “De streefdatum is uiterlijk 25 november, dat in totaal de 25 masten dan ook weer operationeel zijn en aangesloten worden op de Command Center”, zegt Gardelito Hew A Kee, E-Government coördinator.

Na de afronding van Fase II zal er een start worden gemaakt met Fase III. In dit traject gaat het om in totaal 100 strategische locaties waarbij er uitbreiding zal worden gedaan in Paramaribo en Wanica en de overige districten. Voornamelijk in de districten in het kustgebied waar stroom en fiber aanwezig is. “Toch wel een paar locaties in Para en als ik me niet vergis ook één of twee in Brokopondo.”, aldus Hew A Kee.

Met de 25 camera’s van Fase II en de 100 camera’s in Fase III, zal er voor uitbreiding gezorgd moeten worden in de Data Center. Deze is meegenomen in de designs.

Het Safe City programma heeft haar doel volgens Hew A Kee  reeds bewezen. “Met de komst van het Safe City Project zijn in 9 maanden tijd reeds 175 cases opgelost.

“Aan het eind van het jaar is het misschien ook goed om te zien dat Safe City heeft bijgedragen aan ook het verminderen van de criminaliteit in Paramaribo”, aldus Hew A Kee.

UNITEDNEWS