GOEDKEURING VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN TOERISMESECTOR LAAT OP ZICH WACHTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De toerismesector verkeert nog altijd in zwaar weer, mede vanwege de coronapandemie. Vanuit de sector worden er slimme manieren bedacht om alvast lokale toerisme te bedienen. Er zijn protocollen ontwikkeld en ter beschikking gesteld van de autoriteiten om daarover een besluit te nemen, maar een reactie blijft uit.

“Wij wachten eigenlijk op het besluit van de overheid dat we werkelijk die protocollen kunnen implementeren, en dat ze geen papieren tijgers zijn. We hebben zaken ontwikkeld niet voor het ontwikkelen, maar om ermee te werken en om ermee te leren werken”, zegt Sherida Mormon, General Manager van METS.

De vorm van “Double Tourism”, bestaande uit lokale en internationale toeristen, wordt met de protocollen dusdanig bediend om op een veilige verantwoorde wijze zaken te kunnen doen. Indien het zover is dat Suriname haar grenzen opendoet voor internationale toeristen, zullen deze toeristen naar veilige toeristische plekken worden verwezen die voldoen aan de vastgestelde Covid-19-protocollen; Dit is de rode draad van de wenselijkheden van de toerismesector in Suriname om wederom de ressorten open te mogen stellen.

Er kan momenteel niet gewerkt worden aan het implementeren van de ontwikkelde protocollen voor de toerisme sector, omdat de kans daartoe niet wordt gegeven. In de protocollen zijn districtscommissariaten alsook het Korps Politie Suriname (KPS) nauw betrokken.

Naast de hotels, ressorten en recreatieoorden, wordt er ook gedacht aan de ondernemingen, zoals toeleveringsbedrijven die gerelateerd zijn aan toerisme die momenteel inkomstenderving blijven registreren. Mormon verwijst naar crafters, producenten van groenten en fruit, lifeguards en bewakers. “We zorgen voor een stukje ontspanning en rust. Want door alle stress hebben mensen rust nodig, en dat kunnen we veilig aanbieden. Dus eigenlijk kunnen we een therapie aanbieden. Dus laat ons open gaan”, zegt Mormon.

UNITEDNEWS