HOEFDRAAD GEEFT VANDAAG INFORMATIE OVER COVID -19 NOODFONDS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal vanmiddag tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 Crisis Managementteam nadere informatie geven over het COVID-19 Noodfonds.

Dit fonds is goedgekeurd door De Nationale Assemblee als fonds voor het bestrijden van de pandemie en het geven van ondersteuning aan zij die daarvoor in aanmerking komen. Naast dit fonds heeft Suriname ook financiële ondersteuning gekregen van onder andere de Wereldbank voor een bedrag van USD 412.000, als ook materiaal voor de volksgezondheid van andere instellingen.

Het Nationaal Informatie Instituut meldt vanmorgen dat na aanname van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand de regering met technische ondersteuning van het managementteam en input van de hardst getroffen sectoren een overbruggings- en sociaal ondersteuningsplan heeft uitgewerkt.

Dit staat bekend als het COVID-19 Noodfonds. Er is 400 miljoen SRD gereserveerd om de komende zes maanden te overbruggen totdat de dagelijkse gang van zaken is genormaliseerd.

De gezondheidsvoorschriften, zoals handen reinigen, afstand houden, en thuisblijven bij griepverschijnselen blijven van kracht om verspreiding van het coronavirus onder het Surinaamse volk te voorkomen.

UNITEDNEWS