HVB: WIJ GAAN VOOR ONDERWIJS EN ONDERNEMERSCHAP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De politieke partij HVB hoopt voor de eerste keer op eigen kracht zetels te verwerven.

Op dit moment heeft de partij twee ‘fictieve’ zetels in De Nationale Assemblee (DNA) die zijn afgesnoept van de Pertjajah Luhur (PL), nadat Raymond Sapoen en Dipakkoemar Chitan hun eigen weg opgingen en zich aansloten bij de coalitie. Volgens HVB-voorzitter Mike Noersalim is de nieuwe partij er nu klaar voor om deze zetels te consolideren.

De HVB werd opgericht door partijdissidenten van de PL die ontevreden waren over het uitblijven van hervormingen en vernieuwen. Die idealen zijn nu gerealiseerd met oprichting van een eigen partij. “Voor ons is belangrijk: onderwijs en ondernemerschap. Die twee zijn heel concreet. Onderwijs in alle sectoren, maar met name in de spiraal van de agrarische sector”, zegt Noersalim.

De HVB is één van de eerste politieke partijen die middels trainingen en opleidingen campagne voerde.

Dit voorbeeld is later overgenomen door andere politieke partijen. Noersalim hoopt dat met deze inspanningen een bijdrage is geleverd aan de voedselzekerheid, vooral nu er wereldwijd sprake is van wat onzekerheden vanwege het coronavirus. “U ziet ook dat met het coronavirus in heel wat landen en gebieden waarschijnlijk een tekort zal zijn aan voeding. Gelukkig heeft de HVB de afgelopen jaren middels onze hydroponic-trainingen een manier van veilig voedsel produceren gepromoot en ook jonge ondernemers gestimuleerd om dat pad op te gaan”, zegt de HVB-voorzitter.

De HVB gaat de verkiezingen van 25 mei tegemoet met een boodschap van duurzame inkomstenbronnen. “Wij kunnen niet blijven rekenen op natuurlijke hulpbronnen die eens opraken. Door de fluctuatie van de wereldprijs weet u dat het ook impact heeft op de inkomsten van ons land.”

UNITEDNEWS