“IK BEN GEEN HALFBROER VAN BOUTERSE”

Foto|Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie rechts

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) kan zich niet voorstellen dat er hardnekkige geruchten de ronde doen als zou hij een halfbroer zijn van president Desi Bouterse.

Volgens de wet zou er sprake zijn van schending van de Grondwet indien mocht blijken dat de president en de nieuwbakken Juspol-minister bloedverwanten van elkaar zijn. Getrouw wenst niet in te gaan op de geruchten, maar noemt die wel “lachwekkend.”

Minister Getrouw zegt er liever voor te kiezen om zich te concentreren op het werk dat er te doen is op Juspol in plaats van tijd verliezen aan het ontkrachten van roddels en geruchten.

Via de sociale media hebben de vermoedens en geruchten rond de bloedbanden tussen de president en zijn nieuwe Juspol-ministers voor heel wat discussies en afkeuringen gezorgd.

Getrouw is na zijn benoeming, begin deze maand, direct van wal gestoken met zijn werk. Kennismakingsbezoeken zijn gebracht aan de verschillende gedisciplineerde korpsen die onder zijn politieke verantwoordelijkheid vallen. Bij de politie heeft hij opgeroepen tot een hardere aanpak van de criminaliteit. Met de politiebond wenst de bewindsman ook een goede relatie. Die heeft het vertrouwen in de minister kenbaar gemaakt geeft hem het voordeel van de twijfel.

Ook de Rechterlijke Macht kijkt uit naar een goede relatie met de minister en neemt een constructief standpunt in.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box