INVESTSUR WACHT OP GELD OM TE WERKEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|Investsur-directeur Ike Antonius

Het lijkt behoorlijk stil rond het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur). Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zijn er tal van buitenlandse investeerders die in Suriname willen ondernemen, en het wachten was op de instelling van Investsur zodat het geheel in kaart kon worden gebracht.

Een half jaar na de officiële opening van Investsur is er nog weinig te merken van deze Directe Buitenlandse Investeerders.

Investsur-directeur Ike Antonius zegt dat het allemaal stil overkomt, maar op de achtergrond er wel veel werk wordt verzet. Het afronden van het 5-jarig plan ziet hij als een belangrijke mijlpaal. De inhoud van de opgenomen doelen worden momenteel gedeeld met verschillende stakeholders, waaronder ministeries en investeringsfondsen zoals de IDB. Hij kijkt weliswaar inderdaad ook uit naar financiering van de operationalisering.

“Ik ben blij dat er naar Investsur wordt gekeken en dat er verwachtingen zijn. Als het aan mij ligt moet dat dus ook waar gemaakt worden. Wij moeten kunnen inspelen op die verwachtingen.

Dat is mijn streven”, zegt de Investsur-directeur. “We zijn ook bezig technische zaken uit te werken en financiële aspecten die te maken hebben met de financiering van de operationalisering van Investsur”, aldus Antonius.

Hij benadrukt dat er binnen korte tijd geen wonderen verwacht hoeven te worden van Investsur. Het aantrekken van investeerders is een proces dat veel geduld vereist zodat er goede deals uit de bus komen rollen. Ook dient er wat gesleuteld te worden aan wetgeving die investeringsvriendelijker en faciliterend zijn. Investsur zal zich, in de eerste jaren, niet richten op een zo groot aantal sectoren. Voor nu wordt de nadruk gelegd op een x-aantal specifieke projecten. De agrarische sector geniet momenteel prioriteit.

UNITEDNEWS