JAP AIRPORT: 1 MILJOEN PASSAGIERS IS DE TARGET!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Johan Adolf Pengel International Airport wilt een groei van 130% behalen in het personenverkeer in de komende 15 jaar. Dit betekent het faciliteren en afhandelen van één miljoen passagiers in 2033!

Dit kan alleen als alle neuzen dezelfde kant op staan en de belanghebbenden het groter plaatje begrijpen en adopteren. Immers, het zijn de belanghebbenden in de luchtvaartsector die voordeel zullen slaan uit een toename van het personenverkeer van en naar Suriname.

Airport Management Ltd. ook wel bekend als N.V. Luchthavenbeheer, heeft gemeend om op de United Caribbean Business & Trade Fair (UCBF) een seminar te organiseren voor alle actoren die betrokken zijn bij het personenverkeer van en naar Suriname. Tijdens het seminar zullen de plannen van de Johan Adolf Pengel International Airport worden gepresenteerd. Er zal ook ondersteuning zijn van een deskundige op het gebied van Route ontwikkeling. Met een interactief deel geeft de organisatie hierbij ook de diverse sectoren de mogelijkheid input te geven hoe het voorgenomen doel van 1 miljoen passagiers in 2033 te behalen.. “Het seminar zien we als eerste aanzet om het zaadje te planten waarbij iedereen bewust wordt gemaakt van het gezamenlijke doel en welke bouwstenen er nodig zijn om de één miljoen passagiers in 2033 te behalen ”, zegt Beleidsadviseur Timothy Mendonça.

 

 

Voor wie is dit seminar?

Het seminar “Route to One million” vindt plaats op zondag 28 oktober van 15:00 tot 17:30 in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en is open voor het publiek. Er wordt vooral uitgekeken naar de toerismebranche en de luchtvaartsector maar ook andere takken van de private sector zoals handel en goederenverkeer zijn van harte welkom. “Het is open voor de gehele Surinaamse bevolking, maar wij kijken vooral uit naar de sleutel actoren om voorstellen te doen of kritische kanttekeningen te plaatsen, zodat het gezamenlijk doel bereikt kan worden”, zegt Mendonça.

Belangrijk is dat er voor het eerst een target is gesteld.“Misschien zitten wij er naast en zijn de verschillende sectoren al klaar om twee miljoen passagiers binnen te halen” aldus Mendonça. Feit is wel dat het  allemaal draait om de bewustwording van een ieder om uiteindelijk samen te werken naar  het groter doel: 1 miljoen passagiers. Dat is wat de Johan Adolf Pengel International Airport beoogt met dit seminar.

Register here: admin@unitednews.sr