JAP AIRPORT KRIJGT HOTEL

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De bestaande aankomst- en vertrekfaciliteiten op de Johan Adolf Pengel Luchthaven (JAP) worden ter beschikking gesteld om als airporthotel te dienen.

Er komen ook conferentiefaciliteiten en afhandeling van privévliegtuigen erbij. De plannen liggen zo goed als klaar en gaan in uitvoering zodra er een begin wordt gemaakt met de bouw van de nieuwe terminal die ten noorden van de bestaande vertrekhal komt te staan.

De extra kosten voor de luchthaven om de huidige faciliteiten om te toveren in een airporthotel zijn relatief klein tot zelfs te verwaarlozen. De bedoeling is volgens Airport Management om de zaak uit te besteden aan een investeerder om daar werk van te maken. “We zijn nu bezig om met de private sector, een bedrijf die daar heel veel potentie in ziet, in zee te gaan. Dat wil zeggen dat wij met de bestaande faciliteiten voor een deel zullen inkomen, en zij gaan als bedrijf als operator over tot exploitatie. Niet de airport gaat het airporthotel exploiteren. Dat gaan we niet doen, maar we gaan inkomen met faciliteiten daar en zij gaan het inrichten. Zij gaan ook het management voeren en wij gaan natuurlijk daaraan meeverdienen”, zegt Luchthaven-CEO Vijay Chotkan.

Verschillende onderzoekingen hebben uitgewezen dat reizigers de afstand en verkeersdrukte van de internationale luchthaven naar Paramaribo als onprettig ervaren. Vooral voor zakenlieden en hoogwaardigheidsbekleders, die slechts een korte tijd in Suriname kunnen blijven, is dit niet efficiënt.

Volgens Chotkan wordt hierop ingespeeld met het hotel en de faciliteiten voor conferenties en privévliegtuigen. “Want als bepaalde passagiers naar Suriname komen hebben ze de ruimte niet om een uur lang onderweg naar Paramaribo te zijn om een vergadering bij te wonen en daarna weer een uur lang terug naar Zanderij te rijden om in te checken en te boarden. Wat ze willen is in Suriname landen, vergaderen, eventueel opfrissen en binnen een mum van tijd weer uit het land zijn. Maar ook de vliegmaatschappijen zullen minder uitgaven hebben. Want nu wanneer ze in Suriname zijn moet hun crew naar Paramaribo om te kunnen rusten. Met het hotel hoeft dat echt niet meer”, aldus de CEO van Airport Management.

UNITEDNEWS