JETAIR OPENT NIEUW KANTOOR IN MARETRAITE MALL | PER DECEMBER CARGOVLUCHTEN NAAR BRAZILIE

Luchtvaartmaatschappij Jetair Caribbean heeft haar diensten uitgebreid. Naast verhoging van de lijndienst naar Belém, Brazilië, naar drie keren per week, zullen er nu ook cargovluchten plaatsvinden naar de zuiderburen.

Er wordt hiermee voldaan aan een grote vraag. De handel tussen Suriname en Brazilië zal met deze ontwikkeling in een stroomversnelling terecht moeten komen. De vluchten naar Brazilië worden uitgevoerd in samenwerking met luchtvaartmaatschappij GOL; een grote carrier in Latijns-Amerika. De eerste cargovlucht is voor december gepland.

Daarnaast is deze week ook de nieuwe kantoorruimte in unit 117 van de Maretraite Mall geopend. Hiermee wordt de dienstverlening voor zowel het reizend publiek als vrachttransporten naar een nog hoger niveau getild.

Het bedrijf maakt zich ook op voor de ontwikkeling in de olie- en gasindustrie. De opgevoerde vluchten naar Brazilië en de aankomende cargodiensten moeten in dat kader geplaatst worden.

Daarnaast betekenen de cargovluchten een sterk signaal naar de Surinaamse businesssector. De ‘brug’ naar Brazilië geslagen biedt de mogelijkheid aan producenten in Suriname om de Braziliaanse markt te betreden.

Het ligt aan hen om hiervan gebruik te maken. Vast staat dat een aantal ondernemers zich reeds hebben aangemeld voor transporten, aangezien de cargovluchten zijn ontsproten uit een geopperde behoefte aan zowel de Surinaamse als de Braziliaanse markt. 

Het succesverhaal van Jetair gaat terug naar begin dit jaar met de aanvraag voor een vergunning om te mogen opereren tussen Suriname en Curaçao. Binnen enkele maanden waren de formaliteiten rond, en kon het vliegen beginnen. Er is ook gauw een partnerschap met GOL beklonken, waardoor Jetair nu reizen kan faciliteren naar Brazilië, en van daaruit naar andere landen in Zuid-Amerika, waaronder Argentinië, Chili en Peru.

De rechtstreekse vluchten naar Belém zijn steeds behoorlijk bezet, wat aangeeft dat er een grote vraag is voor de lijndienst. “We zijn er hier voor eenieder, en we verwachten dat we alle wensen kunnen vervullen ten aanzien van het reizen”, zegt Farly Poese. Hij is CEO van Jetair Suriname en vertegenwoordiger van GOL. Hij zegt dat er ook chartervluchten worden aangeboden aan zij die daaraan behoefte hebben. Ook dit kan via het nieuw kantoor in de Maretraite Mall afgewikkeld worden.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box