JUBITHANA GEEFT DUIDELIJKHEID IN KWESTIE LUCHTVERKEERSLEIDERS EN UITWIJKEN VLIEGTUIGEN

De ophef over de uitwijking van een vliegtuig naar Frans-Guyana en de problematiek rondom luchtverkeersleiders in Suriname zijn onderwerpen die minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) niet onbesproken laat.

Hij verduidelijkt dat het van belang is om op feiten gebaseerde informatie te verspreiden en dat samenwerking cruciaal is om oplossingen te vinden.

Over het vermeende vliegtuigincident zegt minister Jubithana dat het vliegtuig keurig op Surinaamse bodem is geland en niet is uitgeweken naar Frans-Guyana. Hij wijst op het belang van feitelijke en goed onderbouwde informatie in plaats van speculatie over de kosten die dit incident met zich meebracht. Hoewel er zeker extra kosten gemoeid zijn met uitwijken, dringt hij aan op verantwoorde berichtgeving en een eerlijke weergave van de situatie.

Wat betreft de problemen rondom de luchtverkeersleiders geeft de minister aan dat er diepgaande en uitgebreide gesprekken zijn gevoerd met fractieleiders in De Nationale Assemblee (DNA) en stakeholders. Hij erkent dat er uitdagingen zijn, zoals onderbezetting en achterstand in trainingen en upgrading. Het ministerie streeft naar een oplossingsmodel dat de rechtspositie van luchtverkeersleiders op korte termijn verbetert en benadrukt dat dit geen kwestie is van tegenstand, maar van samenwerking.

Het probleem regardeert niet alleen het ministerie van TCT, maar het imago van heel Suriname.

De minister roept op tot samenwerking en begrip, waarbij het gemeenschappelijke doel is om de situatie te verbeteren. Het gebrek aan investeringen in deze dienst is sinds 2013 een feit en het ligt volgens hem nu aan alle betrokken partijen om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken om het probleem aan te pakken.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box