JUSTITIE GAAT STRAFBARE FEITEN SOCIAL MEDIA HARD AANPAKKEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

De sociale media platformen draaien de laatste tijden op volle toeren. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan Covid-19. De samenleving is gedwongen in huis te blijven, waardoor de sociale media verworden is tot een platform om in contact te kunnen blijven met de buitenwereld.

De vrijheidsbeweging van de samenleving zorgt voor veel irritatie. Facebook, Instagram en andere sociale media worden gezien als een uitlaatklep. De keerzijde van de medaille is dat er ook veel onverdraagzaamheid, pesterijen en laster plaatsvindt. Justitie zal hard optreden tegen mensen die op de sociale media zich misdragen en strafbare handelingen plegen.

“Ook criminelen maken gebruik van deze mogelijkheden en niet zelden worden slachtoffers op social media gespot. Het gebruik van social media leidt uiteindelijk tot misbruik, waardoor verschillende vormen van strafbare feiten aan de orde komen”, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Sinds Covid-19 op 13 maart werd geregistreerd in Suriname is er sprake van een toenemende sociale ontwrichting. Ontspanning kan niet meer zoals dit het geval was daarvoor. Interactie en contact met familie, vrienden en collega’s is ook sterk gereduceerd. “Door de maatregelen, die nu al bijna een jaar van kracht zijn en onze bewegingsvrijheid drastisch beperkt is, onze sociale contacten gereduceerd zijn, diverse restricties voor betreden van bedrijven, winkels, horeca, poliklinieken, et cetera, zijn wij als mens onverdraagzamer geworden. We zijn ongeduldig, en bovendien zijn onze sociaalmaatschappelijke en budgettaire mogelijkheden verminderd. We raken sneller geïrriteerd en reageren dit af op onze omgeving met alle gevolgen van dien”, zegt Amoksi. Justitie zal daar waar nodig optreden om te voorkomen dat de grens van het toelaatbare wordt overschreden, met name op de sociale media.

UNITEDNEWS