KPS-VERTEGENWOORDIGER PLEIT VOOR HERVORMINGEN POLITIEAPPARAAT

Foto: Midden, Hoofdinspecteur van Politie, Marcha Reumel

Hoofdinspecteur van Politie, Marcha Reumel, heeft als één van de sprekers tijdens het Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum in Washington, Verenigde Staten, gepleit voor hervormingen binnen politieorganisaties wereldwijd.

In haar presentatie voerde zij een aantal hervormingen aan die zij nodig acht en dus ook aanbeveelt binnen het politieapparaat. Dit echter niet alleen in Suriname, maar ook op internationaal niveau van samenwerking. Het Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum met als thema ‘Global Leadership Forum for a Resilient and Inclusive World’ is een vijfdaagse conferentie, die duurt van 18 tot 22 oktober. Reumel die een mastergraad in Onderwijskunde heeft is de enige persoon uit Suriname die door de Amerikaanse ambassade en het Internationaal Instituut voor Onderwijs in Washington DC is geselecteerd voor deelname aan het internationale Hubert H. Humphrey Fulbright exchange Fellowship Program 2021- 2022.

Zij vindt de hervormingen erg belangrijk, want op die manier kan er wereldwijd een betere integratie ontstaan van het politiewezen binnen de sociale maatschappij. Er zal daarbij een methode gebaseerd op wetenschappelijk aanpak, gehanteerd worden. “Politieagenten en burgers komen met de aanbevolen internationale aanpak in een betere verhouding tot elkaar te staan, en dat is ook op mondiaal niveau zeer nodig”, betoogt Reumel.

Momenteel bevindt zij zich met professionals, geselecteerd uit ruim 180 landen in de Verenigde Staten, waar zij gedurende een jaar aan de Penn State University in de staat Pennsylvania studeert. Het is de bedoeling dat gedurende deze periode haar competenties naar internationaal niveau wordt getild.

De Surinaamse politiefunctionaris geeft aan dat zij naast de studie zoveel als mogelijk politieorganisaties en securitybedrijven bezoekt om zich verder te bekwamen.

Bij terugkeer wil zij op het niveau van leiderschap veel beter functioneren, omdat het doel van dit programma gericht is op het ontwikkelen van competenties van toekomstige leiders. “Ik geef al leiding dus het kan allemaal alleen maar beter worden. Verder zal ik niet alleen voor het ministerie van Justitie en Politie of het Korps Politie Suriname van meerwaarde zijn. Als Surinaamse wil en zal ik ter ere van mijn land naar vermogen mijn kennis en kunde ter beschikking stellen op nationaal en internationaal niveau”, aldus hoofdinspecteur Reumel.

UNITEDNEWS