KUSTWACHT OM DE TUIN GELEID; MEGATRAWLERS NOG STEEDS IN SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De houders van de 6 spraakmakende Chinese hektrawlers hebben de kustwacht een poets gebakken.

Hen werd een ultimatum gesteld om uiterlijk woensdag Suriname te verlaten. Zij verkregen toestemming om voeding, water en brandstof aan te schaffen onder de belofte dat zij nadien Suriname zouden verlaten. Zij maakten van die gelegenheid gebruik om een kortgeding aan te spannen tegen de staat met als resultaat dat er pas op 31 mei een uitspraak zal volgen. ROS International Fisheries, mag tot en met die datum de trawlers in Surinaamse wateren handhaven.

Indien de rechter in het voordeel van het bedrijf vonnis wijst, ontstaat er een onoverzichtelijke situatie. De schepen voldoen niet aan de vergunningsvoorwaarden om Surinaamse wateren te mogen vissen en vormen een gevaar voor de visgronden.

Hun aanwezigheid stuit ook op weerstand bij de bevolkingsvissers, omdat de schepen in staat zijn om binnen relatief korte tijd de visgronden leeg te halen met alle gevolgen van dien voor de nationale eiwittenproductie. De vissers zien hun middel van bestaan bedreigd worden door deze hektrawlers.

Het verzoek tot bunkeren kwam nadat er tevergeefs bij de kustwacht is aangedrongen om in Suriname te mogen blijven. ROS wekte na de mislukte pogingen de indruk alsof het zich had berust in het besluit van de regering, en stelde te zullen vertrekken. Er moesten echter eerst wat inkopen worden gedaan. “Wij hebben bij de toestemming tot het mogen bunkeren van brandstof, proviand en water wel duidelijk aangegeven dat er voorwaarden zijn. Wij hebben drie voorwaarden gesteld en dat is dat ze gebruik moesten maken van de loodsen van MAS, dat ze moesten tanken bij een maatschappij door de Staat aangewezen en direct na het bunkeren moesten ze Suriname permanent verlaten”, zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa). De kustwacht valt onder zijn beleidsgebied.

UNITEDNEWS