LENING VOOR AGRARISCH INDUSTRIEPARK LR GROUP IN ONDERZOEK

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Tot een agrarisch industriepark in Suriname zal het niet komen voor LR Group. De nieuwe regering is niet van plan het project uit te voeren, en het consortium uit Israël legt zich neer bij dit besluit.

Wat nog geen afgedane zaak is de lening van 67 miljoen Euro die de vorige regering is aangegaan om het project uit te voeren. Er zijn reeds twee keren middelen getrokken uit de overeenkomst met Credit Suisse, maar het is volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft hij nog steeds geen zicht op wat er met de middelen is gebeurd. Op schema is een derde trekking, maar de instructie is gegeven om die aan te houden. De regering wil eerst weten wat de bestemming is van de eerder opgenomen gelden. Ook zal de overeenkomst met de Zwitserse bank onder een vergrootglas worden gelegd.

Het zou gaat om een bedrag van meer dan 10 miljoen Euro dat intussen is opgenomen bij Credit Suisse. “Er ligt weer een aanvraag om te betalen, maar ik heb gevraagd om het aan te houden want ik heb geen zicht op wat er allemaal gebeurd is, waar die gelden naartoe zijn gegaan en waarvoor het besteed is. Laat het eens duidelijk zijn”, zegt de LVV-minister.

Er wordt ook gekeken naar een eventuele bestemmingswijziging van de lening, zodat de gelden naar productiesectoren gaan die meer garantie bieden dat de lening zichzelf terug kan betalen. “Want wij gaan het een keer moeten terugbetalen met rente. Ook al is de rente laag, het moet goed besteed zijn. Als het naar de productiesector komt, dan weet je dat je het terug verdiend. Maar laat het op een goeie manier gebeuren.”

UNITEDNEWS