“MADURO MOET GAAN”, BEVESTIGT DE AMERIKAANSE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN OPNIEUW

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, die een bezoek brengt aan de landen die aan Venezuela grenzen, tijdens een persconferentie afgelopen vrijdag in Guyana, bevestigde het standpunt van de Amerikaanse regering dat de Venezolaanse leider zijn ambt moet neerleggen.

Meer dan een jaar nadat de Amerikaanse regering de Venezolaanse oppositieleider formeel heeft erkend als interim-president van het land, de president van Venezuela, heeft Nicholas Maduro zijn positie niet verlaten en lijkt hij zijn greep op de macht in de naburige staat te versterken.

De regering van de VS heeft haar oproepen aan de heer Maduro opgevoerd om zijn ambt te verlaten.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, die een bezoek brengt aan de landen die aan Venezuela grenzen, tijdens een persconferentie vanmorgen hier in Guyana, bevestigde opnieuw het standpunt van de Amerikaanse regering dat de Venezolaanse leider zijn ambt moet neerleggen.

“We weten dat het Maduro-regime de bevolking van Venezuela heeft gedecimeerd en Maduro zelf is een aangeklaagde drugshandelaar en dit betekent dat hij moet vertrekken. Om de mensen in Venezuela de democratie te geven die ze nodig hebben, moeten de Cubaanse veiligheidstroepen gaan en moet Maduro vertrekken ”, vertelde Pompeo aan verslaggevers in Georgetown tijdens een gezamenlijke persconferentie met Guyana’s president Irfaan Ali.

In maart van dit jaar heeft de Amerikaanse regering de Venezolaanse president formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens verdovende middelen te smokkelen en een gevraagd bulletin uitgegeven voor zijn arrestatie.
https://newssourcegy.com/wp-content/uploads/2020/09/Screen-Shot-2020-09-18-at-10.48.10-AM-1024x623.png

President Irfaan Ali en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo

Toch blijft de Venezolaanse leider aan de macht vasthouden, zelfs nu een economische crisis honderden van zijn burgers naar Guyana heeft gedwongen op zoek naar de vluchtelingenstatus en duizenden anderen naar Brazilië en Colombia.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken prees vandaag Guyana voor het opnemen van de Venezolaanse vluchtelingen en kondigde een donatie van 5 miljoen dollar aan Guyana aan om de Venezolanen te helpen die hun toevlucht hebben gezocht in Guyana.

Hoewel Guyana zijn standpunt behoudt om zich niet te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Venezuela, heeft het land de standpunten gesteund van de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Lima-groep, die beide aandringen op regimeverandering in Venezuela.

REGIO